Varför ska man ta lumpen?

Innehållsförteckning

Varför ska man ta lumpen?

Varför ska man ta lumpen?

Värnplikten är avgörande för att kunna upprätthålla och utveckla Sveriges militära förmåga. Den gäller för både män och kvinnor. Efter att ha varit vilande sedan 2010 återupptogs en del av värnplikten 2014, då redan krigsplacerade kunde kallas till repetitionsutbildningar.

Kan man byta befattning Försvarsmakten?

Det går inte att genomföra mer än en grundutbildning. För att eventuellt kunna byta befattning under grundutbildningen måste du uppfylla kraven mot den nya befattningen och det är dina resultat på mönstringen som avgör om du uppfyller kraven.

Vilken militär utbildning är tuffast?

Krävande utbildning kräver krävande tester Testerna som genomförs för den som vill bli jägarsoldat tillhör de hårdaste inom Försvarsmakten. För förstärkningssoldaterna är det inte riktigt samma höga fysiska krav, men de är ändå högre än för de flesta andra befattningar inom Försvarsmakten.

Måste jag göra lumpen?

Värnplikt. Totalförsvarsplikten innebär att alla svenska medborgare behöver bidra till landets försvar vid behov. För dig som fyller 18 år kan det innebära att genomföra en grundutbildning med värnplikt.

Måste tjejer göra lumpen?

Innan år 2017 var det bara killar som var tvungna att gå utbildningen. Tjejer kunde också gå utbildningen, men det var frivilligt. Men sedan 2017 gäller värnplikten för både killar och tjejer. Alla 18-åringar måste svara på frågor på en hemsida.

Relaterade inlägg: