Vad gör en digital kreatör?

Innehållsförteckning

Vad gör en digital kreatör?

Vad gör en digital kreatör?

Digital strateg och Digital kreatör är samlingsnamn för personer som arbetar med digital kommunikation. De använder data och webbpsykologi i kombination med traditionella marknadsföringsprinciper för att göra kommunikationen mer effektiv.

Vad gör en Digital Marketing?

Som digital marknadsförare hanterar du kund- och marknadskommunikation i digitala kanaler. Digitala marknadsförare arbetar med allt från strategi, analys till utveckling och planering av marknadsföringsarbetet inom företag och organisationer.

Hur blir man marknadskommunikatör?

Om du vill bli kommunikatör eller informatör kan du välja att läsa Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Medier, information och kommunikation på gymnasiet. Det finns många olika vägar att gå, dock krävs någon form av eftergymnasial utbildning inom ämnet.

Vad tjänar en Content Manager?

Snittlönen som content manager är relativt hög. Enligt de undersökningar som Unionen genomfört ligger genomsnittslönen mellan 33 000 kr och 45 000 kr. Ingångslönen för någon som är ny i branschen brukar dock vara lägre.

Hur blir man digital kreatör?

Du söker antingen som digital kreatör eller digital strateg. Digitala kreatörer fokuserar på UX-design och Digitala strateger fokuserar på webbanalys. Flera av kurserna är samlästa, men genom att välja inriktning får du möjlighet att fördjupa dig extra i något av de två områdena.

Vad tjänar en digital strateg?

Digitala marknadsförare har mellan 25 000 kr och 32 000 kr (ingångslön) och 40 000 kr till 49 000 kr (medellön för personer med mer än 7 års erfarenhet). Enligt statistik från Unionen så ligger lönen för en marknadsförare mellan 34 000 och 47 000 kr. Antal år i branschen och utbildning kan påverka lönen kraftigt.

Vad jobbar en digital marknadsförare med?

Kort sagt, det huvudsakliga arbetet innebär att få företaget att synas så mycket som möjligt på samtliga digitala plattformar och locka relevant trafik för att i slutändan kunna öka försäljningen.

Vad gör en digital Store Manager?

Du lär dig vad en uppkopplad butik är och hur datalagrad information kan användas för att skapa attraktiva erbjudande och ge en personlig köpupplevelse. Du får en strategisk och operativ kompetens att utveckla och förbättra den digitala butiksupplevelsen ur ett kundperspektiv.

Relaterade inlägg: