Vad är en lösningsarkitekt?

Innehållsförteckning

Vad är en lösningsarkitekt?

Vad är en lösningsarkitekt?

Vad gör en lösningsarkitekt? En lösningsarkitekt primära uppgift är att skapa en koppling mellan användarens behov och krav och de lösningar som uppfyller dom. Medans kunder ofta kan fokusera på mindre problem ser lösningsarkitekten på helheten.

Vad är en Domänarkitekt?

Som domänarkitekt jobbar jag med hur vi ska arbeta inom mitt område i framtiden och med att ta fram lösningsförslag på hur vi kan möta de framtida behoven. Jag är stöd åt utvecklare och arkitekter samt säkerställer att Skatteverkets riktlinjer efterföljs.

Vad gör en Infrastrukturarkitekt?

Lösningsarkitekter arbetar med att designa IT-lösningar utifrån krav som tagits fram av de som arbetar inom verksamheten. ... Infrastrukturarkitekter är de som säkerställer att organisationer har rätt IT-infrastruktur för verksamhetens syfte och att infrastrukturen hålls uppdaterad.

Vad gör en Enterprisearkitekt?

Men vad gör egentligen en enterprisearkitekt? ... Enterprisearkitektur spänner över såväl verksamhet som teknik, men gemensamt för de flesta enterprisearkitekter är att de arbetar med helhetsgrepp om affärsprocesser, it-arkitektur och verksamhet snarare än att borra ner sig i enskilda delar och detaljer kring dessa.

Vad tjänar en Integrationsarkitekt?

Om man utgår ifrån att du sitter på speciella och eftertraktade expertkunskaper och att du kommer att få ta ett hyfsat stort ansvar i viktiga projekt så ska du inte hamna under 38 000 kronor i månaden.

Vad tjänar en lösningsarkitekt?

Löneskillnader mellan män och kvinnor
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201747 100 kronor50 700 kronor
201845 000 kronor48 900 kronor
201945 000 kronor49 900 kronor
202045 700 kronor51 100 kronor

Varför verksamhetsarkitektur?

Verksamhetsarkitekturen hjälper oss att investera tid, pengar och energi där det ger bäst effekt. Samtidigt kan vi säkerställa att vi tar hänsyn till lagar, att personuppgifter inte hamnar i orätta händer och att de mål vi sätter i verksamheten samverkar.

Kan man bli IT arkitekt?

Det vanligaste sättet att bli IT-arkitekt är att läsa en högskoleutbildning med datainriktning, till exempel en systemvetenskaplig utbildning eller någon civilingenjörsutbildning med datainriktning. Ett bra val av gymnasieprogram är därför att läsa ett högskoleförberedande program, med fördel Teknikprogrammet.

Vad är en systemarkitekt?

Som systemarkitekt ansvarar du för teknisk design av hela eller delar av ett IT-projekt eller system. Systemarkitekter har ofta en teknisk bakgrund och arbetar nära arkivarier till exempel vid utbyggandet av nya dokumenthanteringssystem och e-arkiv.

Relaterade inlägg: