Vad kostar självrisken vid Parkeringsskada?

Innehållsförteckning

Vad kostar självrisken vid Parkeringsskada?

Vad kostar självrisken vid Parkeringsskada?

Ersättning för parkeringsskada Om skadan på bilen räknas som parkeringsskada betalar Trafikförsäkringsföreningen reparationen. Du betalar självrisken, som är 5 procent av årets prisbasbelopp*.

Kan man få ersättning för Parkeringsskada?

Om du har fått en skada på ditt motorfordon medan det stod parkerat kan du ha rätt att få ersättning från oss. För att du ska kunna få ersättning måste du visa att skadan har orsakats av ett annat motordrivet fordon som har smitit från platsen. Skadan måste ha inträffat i Sverige.

Vad gör jag om jag orsakat Parkeringsskada?

Vill du anmäla en parkeringsskada?

  1. Gör en polisanmälan. Det första du ska göra är att polisanmäla händelsen.
  2. Anmäl skadan till oss. Du kan enkelt anmäla skadan på vår webbplats, i Mina sidor eller appen. Du kan även ringa till oss och anmäla din skada.

Vad kostar en parkeringsskada?

Självrisk vid parkeringsskada Självrisken för parkeringsskador är satt till 5 % av prisbasbeloppet. Under 2021 är prisbasbeloppet 47 600 kronor, och självrisken på 5 % blir alltså 2 365 kronor.

Vad ersätter Trafikförsäkringsföreningen?

Om ditt fordon orsakar en olycka ger trafikförsäkringen ersättning om förare, passagerare eller andra personer skadas. Försäkringen ersätter också skador på någon annans egendom. Trafikförsäkringen ersätter däremot inte skador på ditt eget fordon eller egendom i fordonet.

Vilken försäkring täcker Parkeringsskada?

Bilförsäkringen vid parkeringsskada Har du en helförsäkring, alternativt en halvförsäkring med vagnskadegaranti (den garanti som ingår de tre första åren för en ny bil), är det i regel lättare att få ersättning från ditt försäkringsbolag för skadan som uppstått, snarare än från TFF.

Vad ska jag göra när någon kör på min bil och smiter?

Om du råkar köra på ett annat fordon på en parkering ska du agera som vid en olycka: Du stannar på platsen och reder ut situationen, byter kontaktuppgifter, dokumenterar skadorna och anmäler olyckan till ditt försäkringsbolag. Skadorna täcks av din trafikförsäkring.

Vad göra om man blir påkörd?

Blir du påkörd av en bil så ska du göra en skadeanmälan till ditt försäkringsbolag medan skadevållande gör en anmälan där skadevållandes trafikförsäkring finns. Viktigt att komma ihåg är att du vid många personskador kan ha rätt till ersättning från flera försäkringar för samma skada.

Relaterade inlägg: