Hur blir man dykare?

Innehållsförteckning

Hur blir man dykare?

Hur blir man dykare?

För att du ska kunna bli dykarlärling krävs det:

  1. Att du är minst 18 år.
  2. Du har genomgått en hälsokontroll och blivit godkänd för att arbeta som dykare (AFS 2005:6)
  3. Du har grundläggande dykutbildning, minst nivå 2 i ett erkänt sportdykarsystem.

Vad gör en Tungdykare?

I arbetsuppgifterna ingår till exempel att schakta, borra, spränga, svetsa, bygga formar, armera och gjuta. Dykarbeten kan utföras på ner till 50 meters djup, men görs oftast på grundare vatten.

Hur blir man räddningsdykare?

En eftergymnasial utbildning Skydd mot olyckor är två år och leder till examen i säkerhets- och räddningsarbete. Utbildningen är studiemedelsberättigande. Efter utbildningen har man möjlighet att arbeta som brandman inom den kommunala räddningstjänsten.

Vad tjänar en räddningsdykare?

Löneskillnader mellan män och kvinnor
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201729 200 kronor31 300 kronor
201830 500 kronor32 200 kronor
201931 000 kronor33 000 kronor
202031 300 kronor33 500 kronor

Vad gör en Mättnadsdykare?

Dykning där man stannar så länge på djupet att kroppen blir mättad och inte tar upp mer inerta gaser. Mättnadsdykning används främst inom kommersiell dykning på stora djup, men även inom exempelvis forskning, för att spara tid genom att slippa ha personal på dekompression.

Hur mycket tjänar en Oljeplattforms dykare?

Att vara offshore-dykare är ett tufft och ibland farligt arbete men med många fördelar. Du får åka till spännande exotiska platser och du får mycket bra betalt, kronor om dagen är inte ovanligt.

Hur blir man Heltidsbrandman?

För att kunna läsa till brandman efter gymnasiet behöver du läsa en utbildning i skydd mot olyckor som ges av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Denna utbildning är två år och leder till examen i säkerhets- och räddningsarbete.

Vad krävs för att bli dykinstruktör?

För att bli dykinstruktör måste man gå en utbildning genom en dykskola. Det finns flera olika organisationer som erbjuder kurserna där PADI och SSI är de två största men inte de enda. I korta drag har du först hobbynivåerna som är Open Water, Advanced Open Water och sedan olika specialiteter.

Relaterade inlägg: