Vad gör en utvecklare?

Innehållsförteckning

Vad gör en utvecklare?

Vad gör en utvecklare?

Vanliga arbetsuppgifter är utveckling och konstruktion av program, system och hårdvara, programmering, datadrift, inköp och underhåll av system, utbildning av användare, projektledning, försäljning, strategisk planering av ett företags eller organisations behov av IT-stöd, driftsäkerhet och skydd av information.

Vad tjänar en backend utvecklare?

Backend utvecklare har en lön på ungefär 40.000 – 60.000 kr enligt de senast tillsatta tjänsterna hos oss.

Vad är NET utveckling?

NET-utvecklare innebär att du arbetar med programmering och utveckling av databaser eller applikationer. . ... NET-utvecklare är du ofta en del av ett utvecklingsteam där kod och test av kod är vanliga arbetsuppgifter. . NET-utvecklare arbetar även med design och utformning av applikationer.

Vad gör en back end utvecklare?

Backend är en kombination av teknik och programmering som körs i bakgrunden och som interagerar med webbutvecklarens kod på klientsidan. Medan webbutvecklare på Frontend-sidan främst jobbar i JavaScript, HTML och CSS har du som Backend-utvecklare en större Tech Stack av språk.

Vad finns det för jobb inom IT?

Här kan du läsa mer om specifika yrken inom data och IT:

  • 3D-grafiker. Drifttekniker. IT-arkitekt. Nätverkstekniker. Programmerare.
  • Spelutvecklare. Systemförvaltare. Systemutvecklare. Säkerhetsansvarig IT. Testledare.
  • Webbanalytiker. Webbdesigner. Webbredaktör.

Vad är en utvecklingsplattform?

Med en utvecklingsplattform med minimal kodning kan dina andra team utveckla appar för flera plattformar samtidigt och snabbt tillhandahålla fungerande exempel. När utvecklarna är tillgängliga för att arbeta med appar kan de dra nytta av intuitiva funktioner som dra-och-släpp och användarvänliga API:er.

Vad står NET för?

NET skrivs med stora bokstäver, även om loggan har små bokstäver, och uttalas dott-nett. . NET (. NET Framework) är en samling teknologier inom mjukvaruutveckling från Microsoft som först introducerades 2002. Plattformen är i dag en av de mest använda utvecklingsplattformarna i världen. .

Vad är skillnaden mellan front end och back end?

Men än så länge kan vi ganska enkelt definiera den tydligaste skillnaden mellan frontend och backend, och det är att frontend är det som användaren ser och interagerar med i sin webbläsare och backend är det som aldrig når användarens dator utan stannar på servern. Här nedan går vi igenom vad detta egentligen innebär.

Relaterade inlägg: