Vad är en Entreprenadbesiktning?

Innehållsförteckning

Vad är en Entreprenadbesiktning?

Vad är en Entreprenadbesiktning?

Vad är en entreprenadbesiktning En entreprenadbesiktning utförs för att beakta både en entreprenörs och en beställares intressen huruvida entreprenadens utförande har uppfyllt kontraktsenliga fordringar och upphandlingsformer samt rådande branschregler och myndigheters krav vid en byggentreprenads utförande .

Vem får besikta en entreprenad?

KRÖNIKA. När entreprenören anmäler att entreprenaden är färdigställd genomför ofta beställaren besiktning med hjälp av besiktningsman. Enligt AB 04 och ABT 06 ska besiktning verkställas av en därtill lämpad person som beställaren utser. ...

Vad är ett Besiktningsutlåtande?

En överlåtelsebesiktning är en omsorgsfull byggteknisk undersökning av byggnad och den mark som har teknisk betydelse för byggnaden. Besiktningen görs för att klarlägga fastighetens fysiska skick i samband med en försäljning (en överlåtelse).

Vad gör en besiktningsman Bygg?

En besiktningsman kontrollerar att alla avtalade arbeten har blivit genomförda på ett fackmannamässigt sätt. Det innebär bland annat att golv har rätt lutning mot golvbrunn eller att det är rätt kulör målad i rätt rum. Vidare kontrollerar besiktningsmannen att lagar, författningar och förordningar har följts.

Vad innebär en slutbesiktning?

Det sista du gör innan det är dags att köra flyttlasset är en besiktning av ditt hus för att se till att det är helt färdigt att bo i. Under en slutbesiktning undersöker en certifierad och opartisk besiktningsman om de som byggt huset har gjort arbetet på ett korrekt sätt och att du fått det som står i kontraktet.

Vad är Besiktningsplan?

En besiktning eller kontroll kan utföras före, under eller efter att en entreprenad är färdig. Vilka typer av besiktningar som bör göras beror såklart på vad det är för typ av projekt. Vid ett stort projekt så görs ofta fortlöpande besiktningar där man gör kontinuerliga kontroller under byggtiden.

Vem kan vara besiktningsman?

Det finns inga formella krav på yrkesbevis eller certifikat så i praktiken kan vem som helst kalla sig besiktningsman. SBR Byggingenjörerna bedriver dock utbildning för besiktningsmän och utfärdar godkännanden. En besiktningsman som är godkänd av SBR kan också bli certifierad.

Vem ska bekosta Besiktnings man?

Ny slutbesiktning Betalas av entreprenören (den del av ersättningen som är kopplad till den nya slutbesiktningen). Alternativt avtalas om att entreprenören betalar för slutbesiktningen. Överbesiktning och särskild besiktning Betalas av parterna enligt besiktnings- mannens beslut.

Relaterade inlägg: