Vad gör en infrastrukturminister?

Innehållsförteckning

Vad gör en infrastrukturminister?

Vad gör en infrastrukturminister?

Infrastrukturminister, formellt statsråd och chef för Infrastrukturdepartementet, är ett av statsråden som utses sedan 1975 av statsministern och ingår i Sveriges regering. Infrastrukturministern leder Infrastrukturdepartementet (I) och ingår således i den grupp av regeringsledamöter som också är departementschefer.

Vem är Digitaliseringsminister?

Anders Ygeman 2016. Anders Ingvar Ygeman, född i Vantörs församling i Stockholm, är en svensk politiker (socialdemokrat). Han är Sveriges migrations- och integrationsminister samt idrottsminister sedan 30 november 2021 i regeringen Andersson.

Vilka uppgifter har statsministern?

Statsministern leder statsrådets verksamhet och övervakar genomförandet av regeringsprogrammet. Statsministern svarar för samordning av beredningen och behandlingen av ärenden som hör till statsrådet och av ärenden som avgörs inom Europeiska unionen.

Vem är det som styr i Sverige?

Regeringen styr Sverige och är drivande i arbetet med att förändra våra lagar, och påverkar på så vis utvecklingen i vårt samhälle. Sveriges regering består av en statsminister och 22 statsråd.

Vad gör en Digitaliseringsminister?

Digitaliseringsminister, tidigare IT-minister, är det statsråd i Sveriges regering som har på sitt bord att driva ärenden rörande informationsteknik (IT).

Vad gör en näringsminister?

Näringsminister är den minister i ett lands regering som vanligtvis ansvarar för näringslivsutveckling, konkurrenspolitik, innovations- och teknologipolitik samt regional utveckling. ... Näringsministern kan ha ansvar för arbetsmarknads-, handels-, energi- eller kommunikation/infrastrukturfrågor också.

Vad är och vad gör Statsrådsberedningen?

Statsrådsberedningen har ansvar för att leda och samordna arbetet i Regeringskansliet.

Vem sitter i regeringen 2021?

Regeringen 2021: Här är alla ministrar i nya regeringen

  • Magdalena Andersson, 54, statsminister NY ministerpost.
  • Anders Ygeman, 51, integrations- och migrationsminister, idrottsminister NY ministerpost.
  • Matilda Ernkrans, 48, biståndsminister NY ministerpost.
  • Mikael Damberg, 50, finansminister NY ministerpost.

Relaterade inlägg: