Hur är det att jobba på folkhögskola?
Innehållsförteckning
- Hur är det att jobba på folkhögskola?
- Hur blir man lärare på folkhögskola?
- Hur mycket tjänar en Folkhögskolelärare?
- Vad gör man som lärare?
- Vad är viktigt på en folkhögskola?
- Vad krävs för att arbeta som yrkeslärare?
- Hur blir man lärare på högstadiet?
- Vad är medellönen för en lärare?
- Hur mycket lön får en gymnasielärare?
Hur är det att jobba på folkhögskola?
De som går på folkhögskola är vuxna och har själva valt att studera. Människor deltar av fri vilja i lärandeprocesser som inbegriper socialt samspel, samarbete, diskussion och reflektion. Det ger en bra grund för lärande. Varje folkhögskola bestämmer själv över sin profil, sina kurser och sitt sätt att arbeta.
Hur blir man lärare på folkhögskola?
Förkunskapskrav
- Slutförda akademiska kurser om minst 180hp med minst 90hp inom ett ämnesområde relevant för arbete som lärare på folkhögskola. ...
- Slutförda akademiska kurser om minst 180hp med minst 60 + 60hp i två olika ämnesområden relevanta för arbete som lärare på folkhögskola.
Hur mycket tjänar en Folkhögskolelärare?
38 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.
Vad gör man som lärare?
Som lärare är din uppgift att undervisa och utveckla barn, ungdomar och vuxna. Arbetet är omväxlande och du har stor frihet att lägga upp undervisningen inom ramen för gällande läroplan och kursplan. Idag finns det fyra olika lärarexamina: Förskollärare, grundlärare, ämneslärare och yrkeslärare.
Vad är viktigt på en folkhögskola?
Folkhögskolans kännetecken Bildningstanken och den personliga utvecklingen är viktiga grundstenar. Gemensamt lärande i sammanhållna grupper I undervisningen fokuserar man mycket på utbyte av erfarenheter deltagare emellan. Samtal och diskussioner i kursgruppen är en viktig del av utbildningen på folkhögskolan.
Vad krävs för att arbeta som yrkeslärare?
För att antas till yrkeslärarprogrammet behöver du ha kvalificerade och relevanta yrkeskunskaper. Det betyder att du ska ha kunskaper i de ämnen och kurser som du vill bli behörig att undervisa i. Det är dina yrkeskunskaper som är den särskilda behörigheten.
Hur blir man lärare på högstadiet?
Så blir du lärare
- Förskollärarexamen.
- Grundlärarexamen med inriktning mot förskoleklass och skolår 1-3, 4-6 eller fritidshem.
- Ämneslärarexamen med inriktning mot skolår 7-9 eller gymnasieskola.
- Yrkeslärarexamen.
Vad är medellönen för en lärare?
Medellönen för grundskollärare är 37 764 kronor, gymnasielärare 39 618 kronor, förskollärare 33 283 kr och lärare i fritidshem 33 151 kronor. Siffrorna bygger på den partsgemensamma lönestatistik som Lärarförbundet tagit fram tillsammans med arbetsgivarsidan, i detta fall den kommunala.
Hur mycket lön får en gymnasielärare?
Medellönen för grundskollärare är 37 764 kronor, gymnasielärare 39 618 kronor, förskollärare 33 283 kr och lärare i fritidshem 33 151 kronor.