Vad gör flyttfirman?

Innehållsförteckning

Vad gör flyttfirman?

Vad gör flyttfirman?

Många väljer att anlita en flyttfirma som sköter packning och förflyttning av de saker som finns i hemmet. I den här artikeln har vi samlat tips på vad du ska tänka på innan du anlitar en flyttfirma.

Hur fungerar flytthjälp?

Väljer du att anlita en flyttfirma kan den hjälpa dig med både packning, transport och uppackning i den nya bostaden. ... Normalt tar det mellan sju och nio timmar för en flyttfirma att få över allt bohag från en trerumslägenhet när allt är nedpackat och beroende på transportsträcka.

När boka flyttfirma?

Högst tryck är i månadsskifte och i mitten av månaden. Om du är flexibel med datum för din flytt så finns det dagar då det är förmånligare att flytta.

Hur många flyttfirmor finns det?

Hur många flyttfirmor det finns i världen, har jag ingen aning om men i en medelstor svensk stad brukar det finns ungefär 10 flyttfirmor, i de större städerna finns det många fler. Och oavsett vart man bor så finns det alltid flyttfirmor som kan tänka sig att hjälpa en med det man behöver hjälp med.

Vad kostar en flytt från Stockholm till Luleå?

En grov uppskattning vad det kostar att anlita en flyttfirma är 70 kr/m2 inkl lastbil efter RUT-avdrag, om du flyttar inom samma ort och inte har för mycket grejer. 100 kr/m2 utan RUT-avdrag. Om du inte flyttar inom samma ort så kan du räkna med cirka 200 kr/mil (med RUT-avdrag) mellan din gamla och nya bostad.

Vad kostar en flytt inom Göteborg?

Man kan säga att en flyttfirma i Göteborg kostar från 700 kronor per timma. Sedan upp till ca 1400 kr per timma efter rutavdraget för dyrare flyttfirmor.

Hur väljer man flyttfirma?

Tips inför att anlita flyttfirma

  1. Ta in offerter från olika företag innan du anlitar någon, för att jämföra priser och tidsåtgång.
  2. Kontrollera om flyttfirman har ett yrkestrafiktillstånd.
  3. Se till att ha ett skriftligt avtal med flyttfirman där det tydligt framgår vad som ska göras och till vilket pris.

Relaterade inlägg: