Vad är ekonomi redovisningskonsult?

Innehållsförteckning

Vad är ekonomi redovisningskonsult?

Vad är ekonomi redovisningskonsult?

Som ekonomi- och redovisningskonsult kan du ha många och varierande uppgifter, till exempel: Löpande bokföring inklusive avstämningar och skattedeklaration. ... Revisionsarbete, skattehandläggning, löne- och ekonomiadministration, bolagsbildning och bolagsärenden samt ekonomisk konsultation.

Hur är det att jobba som redovisningsekonom?

En redovisningsekonom är specialiserad inom bokföring och ekonomisk redovisning och arbetar med redovisningen av alla inbetalningar och utbetalningar och andra ekonomiska händelser i företaget. ... I arbetet kan det ingå att utveckla modeller för redovisningen och utarbeta anvisningar för hur redovisningen ska göras.

Hur är det att jobba med ekonomi?

Ekonomisk styrning, finansiering och marknadsföring är typiska arbetsområden för ekonomer. Många ekonomer arbetar med redovisning och revision och sammanställer budgetar, vilket betyder att man gör bedömningar av hur inkomster och utgifter kommer att utvecklas under en period.

Vad gör en Revisionskonsult?

Arbetsuppgifterna kan variera från att hjälpa en mindre organisation med delar av bokföringen eller avstämningar av konton till att helt sköta all löpande redovisning, göra årsbokslut, deklaration, årsredovisning, hantera skatteinbetalningar och upprätthålla kontakter med myndigheter.

Vad är skillnaden mellan redovisningsekonom och redovisningskonsult?

Lite förenklat kan man säga att en redovisningsekonom eller redovisningskonsult har uppdraget att utföra och vara rådgivande inom redovisning. ... Så medan du som redovisningsekonom arbetar med löpande bokföring och årsbokslut, så är revisorn främst inblandad i granskandet av boksluten.

Är det roligt att jobba som redovisningsekonom?

Vanligtvis hjälper du då mindre företag i löpande bokföring eller stöttar upp rådgivande vid årsbokslut och andra krävande perioder. Ett jobb som både kan vara mer utmanande men också roligt, eftersom du får inblick i flera olika verksamheter och kan tillämpa din expertis i nya miljöer.

Hur är det att jobba på redovisningsbyrå?

Den som jobbar på redovisningsbyrå får ofta arbeta med till exempel ekonomisk rådgivning åt flera olika kunder. Man kan också arbeta med saker som löpande bokföring, avstämningar, bokslut, moms- och arbetsgivardeklarationer samt deklarationer. ... Den inriktning man väljer beror på vilka kunder man har och stora de är.

Relaterade inlägg: