Vad kan man jobba med inom hälsa?

Innehållsförteckning

Vad kan man jobba med inom hälsa?

Vad kan man jobba med inom hälsa?

Inom hälso- och sjukvården kan man arbeta med allt från förebyggande hälsovård till undersökning, behandling och omvårdnad. Jobben inom sjuk- och hälsovård finns inte bara på sjukhus. Man kan även arbeta med företagshälsovård, på vårdcentraler, inom kommunal äldrevård, i skolor eller på privata mottagningar.

Hur blir man Friskvårdskonsulent?

Lämpliga utbildningar kan till exempel finnas inom yrkeshögskolan. Inom folkhögskolan finns friskvårdslinjer, de flesta ettåriga, där man utbildar sig för att arbeta praktiskt med hälsa. Bra grundutbildning finns på gymnasieskolans Barn- och fritidsprogrammet eller Vård- och omsorgsprogrammet.

Vad tjänar en epidemiolog?

79 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad tjänar en Hälsostrateg?

Lönestatistik för hälsostrateg i olika regioner i Sverige
RegionMedellön 2020
Sverige31000
Stockholm29700
Östra Mellansverige32600
Småland med öarna..

Hur en hälsopedagog ska arbeta för att vinna förtroende och kunna skapa motivation hos människor?

Som hälsopedagog förväntas man vara utåtriktad och man ha ett stort kontaktnät. Det gäller att man är lyhörd och pedagogisk. En annan viktig egenskap för en hälsopedagog är att man är drivande, särskilt när man vill få igenom sina idéer och projekt hos ledningen och andra medarbetare.

Relaterade inlägg: