Vad kan man jobba med om man är förskollärare?

Innehållsförteckning

Vad kan man jobba med om man är förskollärare?

Vad kan man jobba med om man är förskollärare?

Som förskollärare arbetar du främst i ett arbetslag tillsammans med andra. De allra flesta arbetar i förskola eller i en förskoleklass men det finns även de förskollärare som arbetar som rektorer. Man kan arbeta både i kommunala och i enskila/fristående förskolor.

Vad arbetar man framförallt med i förskoleklassen?

Förskoleklassen har som uppgift att stimulera elevers utveckling och lärande och förbereda dem för fortsatt utbildning. Vad innebörden blir i att förbereda eleverna för fortsatt utbildning är beroende av vilken syn på barn, kunskap och lärande som ligger till grund för den praktik man utvecklar.

Hur är det att jobba som förskollärare?

Förskollärare arbetar med att utmana de yngre barnens lärande och utveckling fram till att de börjar på en grundskola. I det dagliga arbetet med barnen ingår bland annat lek, samtal, sång, drama och bild. Du har även föräldrakontakter och ansvar för pedagogisk dokumentation.

Vad gör man i en förskoleklass?

Förskoleklassens uppgift är att främja utveckling och lärande utifrån elevens behov. Förskoleklassen har även som syfte att förbereda barnen för fortsatt utbildning (a.a.). Detta påvisar hur betydande det är att lärande och kunskap ska diskuteras i förskoleklassens verksamhet.

Vad arbetar förskollärare med?

  • Yrken. Pedagogiskt arbete. Förskollärare. Förskollärare arbetar med att utmana de yngre barnens lärande och utveckling fram till att de börjar på en grundskola. I det dagliga arbetet med barnen ingår bland annat lek, samtal, sång, drama och bild.

Vad innebär att förskoleklassen är obligatorisk?

  • Att förskoleklassen är obligatorisk innebär att eleverna får närvaroplikt på samma sätt som elever i grundskolan. En ansökan om ledighet ska alltid bedömas individuellt och med utgångspunkt i barnets bästa. Det är viktigt att barnen får en bra övergång till förskoleklassen.

Vad innebär beslutet om obligatorisk förskoleklass?

  • Vad innebär beslutet om obligatorisk förskoleklass? Det blir 10-årig skolplikt från 6 års ålder och beslutet ska tillämpas från och med höstterminsstarten 2018. Beslutet innebär att elevers rätt till utbildning i förskoleklass stärks och att förskoleklassen behåller sin viktiga roll som bro mellan förskola och grundskola.

Vad gäller förskoleklassen i Sverige?

  • Förskoleklassen är obligatorisk. Det innebär att barn som är bosatta i Sverige har skolplikt från höstterminen det år då de fyller sex år. Här kan du läsa om vad som gäller kring förskoleklass.

Relaterade inlägg: