Vad gör en regementsförvaltare?

Innehållsförteckning

Vad gör en regementsförvaltare?

Vad gör en regementsförvaltare?

Regementsförvaltare (förkortning: regförv) är den högsta specialistofficersgraden inom svenska försvarsmakten. Graden infördes 1 januari 2009 och placeras under OR-9 (NATO-nivån "Other Ranks"). Motsvarigheten i flottan och flygvapnet är flottiljförvaltare.

Hur blir man fanjunkare?

För att kunna befordras till fanjunkare måste man ha tjänstgjort som översergeant i minst fyra år samt bedöms vara lämplig och innehar de kunskaper och färdigheter som krävs för den högre graden.

Vad gör en brigadgeneral?

I Sverige är brigadgeneral en enstjärnig general, den fjärde högsta officersgraden i den svenska Försvarsmakten över överste och under generalmajor. Graden ersatte från och med den den tidigare överste av första graden (Öv 1.). Detta gäller vid nyutnämningar.

Hur blir man översergeant?

I Sverige införs graden översergeant (förkortning: öserg) på nivå OR-6. Befordran sker från sergeant. Befordringsbar är den som varit sergeant i minst två år, bedöms vara lämplig samt innehar de kunskaper och färdigheter som krävs för den högre graden. Steget efter är fanjunkare.

Vad tjänar en regementsförvaltare?

Här hittar du medellön, löneskillnader mellan män och kvinnor samt hur lönen skiljer sig mellan olika regioner i Sverige....Löneskillnader mellan män och kvinnor.
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
20190 kronor0 kronor
202041 300 kronor46 500 kronor

Hur blir man Specialistofficer?

Officersprogrammet är en treårig utbildning som ger akademiska poäng och leder till en officersexamen. Den genomförs i Försvarshögskolans regi. Du kan även studera till Specialistofficer under 1,5 år på någon av Försvarsmaktens skolor runt om i landet.

Hur blir man kapten Försvarsmakten?

En officer ska i regel ha haft sin grad i minst två år innan han eller hon kan befordras. Beslut om befordran fattas av chefen på det förband där officeren tjänstgör. För befordran till överstelöjtnant, kommendörkapten eller högre grader fattas beslut om befordran av Försvarsmaktens personaldirektör på Högkvarteret.

Relaterade inlägg: