Vad gör Ronja idag?

Innehållsförteckning

Vad gör Ronja idag?

Vad gör Ronja idag?

Idag arbetar hon som kommunikationskonsult och föreläsare med opinionsbildning som specialitet. År 2008 debuterade hon som författare med barnboken Nejlika och lilla lilla syster.

Finns mattisborgen på riktigt?

Mattisborgen. Mattisborgen är inspelad på berget Sörknatten, eller i alla fall delar av den. Scenerna där hela borgen visas är faktiskt en miniatyr i bild och denna byggdes upp i Norsk Films studio utanför Oslo. Delar av borgen var gjord i frigolit som målades.

Vem spelade Birk?

Dan HåfströmRonia: The Robber's Daughter Birk Borkason/Played by

När utspelar sig Ronja?

Inspelningsplatser. Filmen spelades in från augusti 1983 till juni 1984.

Vad gör Madicken idag?

Madicken Jonna Liljendahl-Holst, 42, spelade Madicken. Efter filmerna ville hon inte fortsätta med skådespeleriet och idag jobbar hon som projektledare på en reklambyrå. ... Hon fortsatte som barnskådespelare ett litet tag och medverkade både i filmer, teater och tv-serier.

Hur ser Birk Borkason ut idag?

Dan är i dag 48 år gammal, och jobbade länge som journalist. Han har bland annat arbetat på SVT, Dagens medicin och Göteborgs-Posten. I dag jobbar han på en designbyrå som redaktör och skribent.

Vart är Helvetesgapet?

”Ronja Rövardotter” På berget Sörknatten kan man finna platserna där kulissen av Mattisborgen stod, ”Helvetesgapet”, och Björngrottan. Hitta: Reservatet ligger cirka 3 mil söder om Åmål och är tillgängligt från riksväg 45.

Var finns Helvetesgapet?

Helvetesgapet, som ser så fasansfullt högt ut i filmen, är faktiskt bara 2,5 meter djupt. Inspelningsplatsen är vid Predikstolen alldeles i närheten av ”Mattisborgen”. Scenerna där man ser Ronja och Birk hoppa och det bara är himmel i bakgrunden är dock inspelade på ett hustak i Sundbyberg, Stockholm.

Var spelade man in Ronja?

Alla inspelningsplatser: Glupafallet / Ronjas vårskrik – Gaustafallet eller Ristafallet. Ronja och Birk hoppar i älven (undan vildvittror) – Gaustafallet eller Ristafallet. Sjöscenerna – oftast Blåsjön i Jämtland. Många/de flesta scener – kring berget Sörknatten (Dalsland)

Relaterade inlägg: