Vad krävs för att få alkoholtillstånd Stockholm?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att få alkoholtillstånd Stockholm?

Vad krävs för att få alkoholtillstånd Stockholm?

Krav för serveringstillstånd Du som ansöker ska ha fyllt 20 år. Du ska kunna uppvisa ekonomisk skötsamhet, till exempel att du har skött din bokföring och betalat dina skatter och avgifter i tid. Din personliga lämplighet prövas också, du får till exempel inte vara straffad för något allvarligare brott.

Vad krävs för slutet sällskap?

Med slutet sällskap menas en begränsad krets av personer som är kända i förväg. En förteckning över det slutna sällskapet ska finnas till hands vid evenemanget. Lokalen får inte vara öppen för nya gäster under tillställningen. Om personkretsen inte är begränsad anses det som servering till allmänheten.

Vad kostar det att ansöka om alkoholtillstånd?

Tillfälligt tillstånd till slutna sällskap: Grundavgift 500 kronor + 100 kronor per tillfälle som tillståndet omfattar. Tillfälligt utökad serveringstid i egen lokal: 300 kronor för en dag.

Vem kan få serveringstillstånd?

Vem kan söka? Du ansöker om serveringstillstånd i din juridiska person, till exempel ett aktiebolag eller ett handelsbolag. Du kan också ansöka om tillstånd i din enskilda firma eller som förening.

Vilka ger alkoholtillstånd?

En förutsättning för att kunna beviljas serveringstillstånd är att de personer som har betydande inflytande i serveringsrörelsen har tillräckliga kunskaper i alkohollagen. Den som söker serveringstillstånd ska därför som huvudregel avlägga ett kunskapsprov i den kommun som handlägger ansökan.

Vad är ett slutet sällskap?

Slutet sällskap har något gemensamt Slutet sällskap innebär att deltagarna har någon form av gemensamt intresse utöver den aktuella tillställningen. Det kan till exempel vara en förening eller en annan sammanslutning. Du som arrangör ska i förväg känna till vilka personer som är inbjudna.

Relaterade inlägg: