Hur lång är handläggningstiden för nystartsjobb?

Innehållsförteckning

Hur lång är handläggningstiden för nystartsjobb?

Hur lång är handläggningstiden för nystartsjobb?

Du som har ett pågående beslut där stödtiden löper ut mellan den 1 mars och den 31 december 2021, kan ansöka om stöd i ytterligare 12 månader. Du som har denna möjlighet kommer att få information från oss via post om hur du ansöker. Ansökan ska ha kommit till Arbetsförmedlingen senast 31 december 2021.

Hur länge får man jobba i Sverige som utlänning?

Vanliga beskattningsregler gäller när du anställer någon som bor utomlands och befinner sig i Sverige under sex månader eller mer. Det innebär att den anställda omfattas av samma skatteregler som personer bosatta i Sverige. Den anställda ansöker om A-skatt och ska lämna inkomstdeklaration.

Hur mycket stöd för nystartsjobb?

Om du fyller 26 år eller mer under året får arbetsgivaren ett belopp som motsvarar dubbla arbetsgivaravgiften. Arbetsgivaren får ersättning för den del av lönen som är upp till 22 000 kronor per månad vid heltid. Vid deltid minskas ersättningen propor- tionellt.

Hur länge får man jobba i Sverige?

I dag säger "Lagen om anställningsskydd" att du har rätt att vara kvar i anställningen tills du fyller 68 år. År 2023 kommer LAS-åldern att höjas till 69 år. Det är inget som hindrar att du kommer överens med din arbetsgivare om att du kan jobba längre upp i åren.

Relaterade inlägg: