Vad är Klisterelektroderna?

Innehållsförteckning

Vad är Klisterelektroderna?

Vad är Klisterelektroderna?

Klisterelektroderna är paketerade för att bevara elektrodgelen, och du måste öppna förpackningen för att kunna använda dem. Ta ut elektroderna och fäst dem på personens hud. Varje elektrod har en bild som visar hur de ska sitta.

Hur används en hjärtstartare vart på kroppen ska elektroderna sitta?

Röstinstruktionerna säger att man ska ta av kläderna på personens bröstkorg. Klipp upp kläderna om nödvändigt. Om bröstkorgen är våt bör den torkas torr så att elektroderna fäster ordentligt. Är bröstkorgen mycket hårig måste man raka där elektroderna ska sitta så att elektroderna får hudkontakt.

Vad är en hjärtstartare och hur fungerar den?

En hjärtstartare är en liten EKG-apparat som läser hjärtrytmen och kan ge en strömstöt för att starta om hjärtat vid ett plötsligt hjärtstopp. Hjärtstartaren består av själva apparaten, ett par elektroder (plattor som klistras på bröstkorgen) och oftast en knapp för att ge strömstöt och eventuellt en ytterligare knapp.

Hur fungerar en inopererad hjärtstartare?

Implanterbar defibrillator (Pacemaker) Defibrillatorn opereras in under huden och ansluts med en eller flera elektroder till hjärtat. Apparaten kan upptäcka och behandla hjärtflimmer genom att skicka elektriska impulser som bestämmer hjärtrytmen, eller om det inte lyckas skicka en elektrisk chock.

När fungerar hjärtstartare?

En hjärtstartare används när en person är medvetslös och inte andas. Innan hjärtstartaren är på plats påbörjas hjärt-lungräddning och 112 larmas.

Hur ska du fästa elektroderna när du använder en hjärtstartare?

använder du en hjärtstartare

  1. Starta hjärtstartaren så snart den finns tillgänglig.
  2. Fäst elektroderna på bröstkorgen, när båda är på plats analyserar hjärtartaren hjärtrytmen.
  3. Hjärtstartaren kan ge två rekommendationer: defibrillering eller hjärt-lungräddning.

När används en hjärtstartare Vad behöver du tänka på när du använder en hjärtstartare?

En hjärtstartare används när någon plötsligt blir medvetslös och slutar andas. Innan den används är det viktigt att påbörja hjärt-lungräddning och att larma 112. Starta igång maskinen om den finns i närheten. Fäst de två elektroderna på bröstkorgen och låt defibrillatorn analysera hjärtrytmen.

Relaterade inlägg: