Vad är HSF?

Innehållsförteckning

Vad är HSF?

Vad är HSF?

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, HSF, är den organisation inom Region Stockholm som beställer vård åt invånarna. Hit kan du vända dig om du har synpunker på vården i allmänhet.

Är hälso och sjukvårdsförvaltningen en myndighet?

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen har ett nära samarbete med länets kommuner, som ansvarar för viss hälso- och sjukvård och omvårdnad. Tillsynsmyndigheter, andra regioner, funktionshinderrörelsen och pensionärsorganisationer är också viktiga samarbetspartner.

Vem är ansvarig för sjukvården i Stockholm?

Region Stockholms uppdrag och ansvar. Varje dag, dygnet runt ansvarar Region Stockholm för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, och regional utveckling i Stockholms län.

Hur är sjukvården organiserad i Stockholm?

Sjukvården i Stockholms län domineras av de verksamheter som drivs på uppdrag av Region Stockholm, som liksom övriga regioner i landet har ansvar för den offentligt finansierade sjukvården i hela länet. Mycket av vårdarbetet sker i regionens egen regi.

Vad gör hälso och sjukvårdsnämnden?

Hälso- och sjukvårdsnämnden analyserar och bedömer det samlade behovet av hälso- och sjukvård samt tandvård i Skåne. Nämnden formulerar inför varje år ett uppdrag som utgår från det samlade behovet av hälso- och sjukvård.

Är Region Stockholm en myndighet?

Region Stockholm är, som alla regioner, en politiskt styrd organisation med regionfullmäktige som högsta beslutande organ. Regionstyrelsen har det verkställande politiska ansvaret och bereder ärenden som behandlas i regionfullmäktige.

Hur hälso- och sjukvården är organiserad i din region?

Regioner. Sveriges 21 regioner ansvarar för att organisera hälso- och sjukvården så att alla medborgare har tillgång till god vård. ... Förutom speciallagar som hälso- och sjukvårdslagen styrs regionernas verksamhet av kommunallagen (1991:900).

Vilka styr Region Stockholm?

Kristdemokraterna styr Region Stockholm tillsammans med Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet sedan 2018. Region Stockholms fullmäktige är Sveriges näst största folkvalda församling med 149 ledamöter.

Vem har ansvar för hälso och sjukvården?

Staten har ett övergripande ansvar för att hälso- och sjukvården bedrivs enligt de nationella målen om god hälsa och vård på lika villkor för hela befolkningen (Hälso- och sjukvårdslagen (HSL), SFS 2017:30, Patientsäkerhetslagen (PSL), SFS 2010:659, och Patientlagen (PL), SFS 2014:821.

Relaterade inlägg: