Vad kan man göra i en slow cooker?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra i en slow cooker?

Vad kan man göra i en slow cooker?

Det finns egentligen inga begränsningar på vad du kan laga i Crock-Pot, vegetariska rätter, soppor, köttgrytor, stekar, kyckling eller till och med godis, desserter och bröd.

Hur lagar man mat i en slow cooker?

Att laga mat i en slow cooker är enkelt och du sparar massa tid. De enda redskap du behöver vid tillagning är en skärbräda, en kniv och en slow cooker. Lägg ner alla ingredienser i grytan, ställ in tid och låt slow cookern göra jobbet. Servera maten direkt ur grytan för att dra ner på disk.

Hur använder man en slow cooker?

En slow cooker, långsamkokare eller slökokare som det också kallas, är precis vad det låter som. En apparat som långsamt tillagar mat. Du sätter bara i sladden i vägguttaget, lägger ner det du vill tillaga i slow cookern och sen är matlagningen igång. En långsamkokare består av ett värmeaggregat och en gryta mer lock.

Varför blir köttet segt i slow cooker?

Snabb upphettning i hög temperatur får bindväv att, dels hårdna vilket gör köttbiten svårtuggad, dels dra ihop sig vilket deformerar köttet och försvårar jämn tillagning.

Hur stor Slow Cooker ska man ha?

En tumregel säger att en kapacitet på mellan 1,5 och 3 liter kan laga mat till 1-2 personer, en kapacitet på mellan 3 och 5 liter kan laga mat till 3-4 personer, och en slow cooker med en kapacitet på 5-6,5 liter är tillräckligt till 5 eller fler personer. Crock Pot 5,7 L.

Hur varm blir en Slow Cooker?

Alla våra slowcookers når en maxtemperatur runt 94–98 °C. Temperaturen stiger gradvis och ska aldrig överstiga 100 °C. Vad är skillnaden mellan värmelägena låg och hög? Skillnaden mellan värmelägena låg (Low) och hög (High) är tiden det tar innan grytan når maxtemperatur (94–98 °C).

Kan man lämna Slow Cooker?

Crock Poten arbetar under en lägre temperatur och är utrustad med timer – därför behöver du inte vara orolig om du lämnar den på när du går hemifrån. När tillagningstiden har gått ut går Crock Poten automatiskt över i varmhållningsläge.

Hur mycket vatten i Slow Cooker?

Tillsätt inte så mycket vatten som vissa recept för Crock-Pot® anger. Kom ihåg - vätskor “kokar inte bort” som vid vanlig matlagning. När tillagningen är klar, har man i regel mer än mindre vätska kvar.

Vad kostar Slow Cooker?

Pris. Priserna för de bästa slow cookers ligger runt 600 kronor till 1000 kronor. Någon enstaka modell kan vara dyrare än så men sammanfattningsvis hamnar många modeller här.

Relaterade inlägg: