Vad gör man med Frilandsgurka?

Innehållsförteckning

Vad gör man med Frilandsgurka?

Vad gör man med Frilandsgurka?

Frilandsgurka, inläggningsgurka, västeråsgurka - kärt barn har många namn. Med denna gurktyp menas en kort gurka som ofta är knottrig eller lite taggig, och som oftast används till olika inläggningar. Den går även utmärkt att äta "rå" i sallad, eller tzatziki t ex. Frilandsgurka behöver inte odlas i växthus.

Vad gör jag med all slanggurka?

Slanggurka – några varianter

  1. Tzatziki, grekisk gurka som vi älskar. ...
  2. En annan variant är asiatisk. ...
  3. Picklar du rödlök till burgare och annat? ...
  4. Gurkvatten. ...
  5. Sätt in ett litet kar med örtsalt i växthuset och passa på att äta direkt på plats. ...
  6. Låt gurkan bli ett innan-maten-snacks.

Vad gör man av Västeråsgurka?

Inlagd gurka Västeråsgurka är perfekt att lägga in och göra saltgurka, smörgåsgurka, ättiksgurka m.m. av.

Varför blir det taggar på gurkan?

Här kommer ett tips från Gunilla som odlat gurkan Marketer i år. Marketer är en så kallad druvgurka som också kan ätas färsk. Vissa av frukterna kan få lite taggar som lätt dras bort med en borste eller en matkniv. Dessa gurkor ska plockas innan de hinner bli övermogna då de annars kan få en lite besk smak.

Hur tar man hand om Gurkplanta?

Den del där plantan och jorden möts (rothalsen) bör vara högsta punkten, plantan mår bäst av att vattnet rinner bort från stjälken/plantans mitt. Vattna rejält, så att jorden slammar igen, första gången. Tänk på att inte sätta plantorna för tätt, gärna 40-50 cm mellan plantorna.

Kan man äta Frilandsgurka?

Frilandsgurkan växer till ca 10-15 cm och skalet är mörkgrönt. Denna krispiga gurka passar mycket bra till salt- eller ättiksinläggningar med färska kryddor som t. ... Inlagd gurka är mycket gott till rätter som behöver lite sting. Frilandsgurkan är också ypperlig att ätas som sådan.

Hur förvarar man Slanggurka?

Ett skafferi eller en jordkällare är optimala platsen. Om du planerar att använda gurkan inom tre dagar kan du ha dem i kylen, allra helst i en sval eller i kylskåpets varmaste del. Förvaras de för kallt i kylen (under 5 grader) bestraffar de dig genom att bli vattniga och mosiga, men först efter tre dagar.

När skördar man Västeråsgurka?

När gurkorna har blommat kan de vanligtvis skördas efter två veckor. Skalet ska vara slätt och jämnt mörkgrönt. Växande frukter bör skördas tidigt. I början av skördeperioden smakar de nämligen bättre och du hinner skörda mer totalt.

Relaterade inlägg: