Vad göra med upphittad cykel?

Innehållsförteckning

Vad göra med upphittad cykel?

Vad göra med upphittad cykel?

Har du hittat något - anmäl hittegodset Om du hittar något är du skyldig att anmäla det till polisen så snart som möjligt. Du är inte skyldig att anmäla hittegodset om du inte flyttar på det eller tar med dig det. Om du vet vem som är ägare får du meddela ägaren i stället.

Vad gör man med en upphittad kanin?

Även om du hittat kaninen blir du för det inte automatiskt ägare till kaninen. Du ska alltid anmäla till polisen att du hittat en kanin. På polisens hemsida står följande om äganderätt av upphittade djur: När det gäller andra husdjur än hundar kan du som upphittare få behålla djuret efter en viss tid, om du vill det.

När anmäla katt försvunnen?

Börja med att ringa polisen på 114 14 och anmäl katten som försvunnen. Polisen har ett register över upphittade och försvunna katter som de matchar när någon ringer in om en katt. Har katten varit borta en natt mer än “vanligt” kanske hen bara hittade något spännande på vägen.

Vad göra med Hittekatt?

eventuell ägare genom att kontrollera om katten är id-märkt, ringa polisen, inte bara en gång utan flera, höra sig för med folk i området, sätta upp lappar (gärna i affärer och portar), sätta in annonser i lokal- och dagstidningar, titta själv efter efterlysningar i form av annonser i tidningar och uppsatta lappar.

Vad ska man göra om man har kört på en katt?

Vad ska man göra om man kör på en katt?

  • Stanna bilen, ställ ut varningstriangel - värna om din egen säkerhet.
  • Se efter hur det gick för katten.
  • Meddela polisen eller djurets ägare - om telefonnummer finns tillgängligt på halsbandet.
  • Ge första hjälpen om det är möjligt.
  • Se till att katten snarast kommer till en veterinär.

Hur vanligt är det att katter försvinner?

Det är mycket vanligt, och mycket vanligare än vad folk i allmänhet tror. Inte minst yngre katter är många gånger alldeles för nyfikna för sitt eget bästa, men även äldre katter hittas ofta instängda. Kolla varje dörr, fönster och lucka som kan ha stått öppen och sedan stängts.

Relaterade inlägg: