Hur gör man med Överblommade påskliljor?

Innehållsförteckning

Hur gör man med Överblommade påskliljor?

Hur gör man med Överblommade påskliljor?

man kan välja att göra på två sätt. Antingen så klipper man bort hela knoppen med det överblommande så kommer löken att bli större och i bästa fall dela på sig och få minilökar man kan plantera om senare. Eller så låter man den vara kvar så kommer den antagligen att fröa av sig och så får man mer blommor på det sättet.

Vad gör man med gamla påskliljor?

Du kan plantera ner dem nu, men klipp inte bort bladen! Lökarna tar all sin näring från bladen och lagrar i löken till nästa vår, och om du då tar bort bladen, kan blomningen utebli nästa vår. lökar har rötter som dom tar näring ifrån jorden.

Kan man klippa ner påskliljor?

De vill de gärna stå ljust, men inte direkt i ett fönster eftersom det kan bli för varmt, vilket gör att de blommar över för snabbt. Håll efter påskliljan genom att klippa bort blommorna direkt efter att de har vissnat.

Hur tar man hand om en påsklilja?

När du köper påskliljor så har de mycket näring lagrat i själva löken och är därför en lättskött växt. Placera krukan på ett svalt ställe, undvik direkt solljus. Vattna sparsamt runt lökarna när jorden torkat lätt och var noga med att inte övervattna. Efter blomning kan du med fördel plantera ut plantan utomhus.

Hur djupt ska man plantera påskliljor?

Gräv en grop som är 2-3 gånger så djup som löken är stor. Lägg ner löken med den spetsiga sidan uppåt.

När klippa ner lökväxter?

Vissna blommor från vårlökar måste nu plockas bort försiktigt så att lökarna inte skadas. Behåll bladen och låt dem vissna ner, de ger tillbaka viktig näring till löken, vilket är förutsättning för en fin blomning nästa vår! Tycker du att det ser skräpigt ut kan du binda ihop bladen till en liten knut.

När klippa ner narcisser?

Klipp bort överblommade blomhuvuden och låt bladverket vissna ner. Om narcisserna är planterade i glest gräs ska man inte klippa gräsmattan förrän bladet har vissnat. Många fyllda pingstliljor ”torkar” i knoppen. Detta beror antingen på att det är för torrt eller att det har varit frost.

Relaterade inlägg: