Hur behandlar man ett teakbord?

Innehållsförteckning

Hur behandlar man ett teakbord?

Hur behandlar man ett teakbord?

Rengör möbeln genom att torka av med en fuktig trasa, använd såpa eller liknande. Undvik starka rengöringsmedel. Eventuella fläckar ska torkas bort omedelbart för att undvika att de blir permanenta. Möblerna bör behandlas ett par gånger per år med ”Teak Shield” för att behålla sitt skydd mot fläckar och vatten.

Vad gör man med teak?

Teak Sealer förseglar träet och ger en mjuk, vaxartad yta som är väldigt behaglig att gå på utan att det gör träet halt. Det tillför också extra glöd till träet. Teak Oil går snabbt in i träet, men har något kortare skyddstid. Vilken av dem du väljer beror helt på tycke och smak!

Hur gör man rent ett teakbord?

Tvätta teak Om teakmöbler är lätt smutsade är det enkelt att tvätta av med ljummet vatten och mild såpa eller diskmedel. Det enklaste är om du blöter teaken en stund innan du ska rengöra, då mjukas ytan upp en aning och det blir lättare att få smutsen att släppa från ytan. Använd en mjuk trasa när du rengör.

Vad är teakbord?

Precis som annat trä är teak ett levande material som mår bra av din omsorg. Som tur är går repor och skador på teakmöbler ofta lätt att åtgärda om du vet vad du gör. Här får du tips på hur du kan fräscha upp din möbel och hur du kan ta hand om den i förebyggande syfte. Teak är känsligt mot ljus, värme och vätska.

Hur får man bort ringar på teakbord?

Så här gör du:

  1. Du behöver en vit tandkräm - undvik de färgade varianterna.
  2. Tryck ut lite tandkräm på en trasa eller en handduk.
  3. Gnid den på fläcken i en cirkulär rörelse - skrubba inte för hårt.
  4. Gnid bara direkt på fläcken så att du inte skadar ytan.

Hur lång tid tar det för teak att gråna?

Nästan all teak som behandlas med vanlig teakolja grånar efter 4-8 veckor.

Kan man lacka teak?

Lacken är utvecklad för teak, mahogny, amerikansk furu och andra feta och hårda träslag men är även lämplig till mjukare trä. ... Totalt bör man lacka 5-7 lager för att erhålla en tålig, vacker och slitstark yta. Kan övermålas med Epifanes Blanklack eller Epifanes Sidenmatt Klarlack. Teaklacken täcker ca 12m2 per liter.

Hur oljar man teak?

Teak innehåller olja i sig själv, vilket gör att träet inte egentligen behöva behandlas med några oljor (men står möbeln under starkt solljus - så rekommenderar vi att man behandlar möbeln med teakolja). Om möbeln inte behandlas med någon teakolja, kommer träet att sakteliga gå mot en allt gråare nyans.

Hur gör man rent en Tygsoffa?

Blanda vatten med 1/10 ättika och pensla över fläckarna försiktigt som förbehandling. Sedan tar du det som du använder som tvättmedel (Såpa, galltvål eller annat tvättmedel helst med miljömärkning) och tvätta fläckarna. Var försiktigt med mängden vatten du använder på stoppade möbler. Låt självtorka.

Hur slipa teakbord?

Börja sedan slipningen med ett papper av grovlek 120–180, på en kloss. Jag föreslår handslipning framför maskin, för att ha mera exakt kontroll över processen. Gå sedan upp i finhetsgrad på slippapper, till 1000, för en slät och len yta. Sedan gäller det att få bort allt slipdamm från porerna i träet.

Relaterade inlägg: