Vad består rom av?

Innehållsförteckning

Vad består rom av?

Vad består rom av?

Rom är en spritsort som görs på sockerrör. Den är en av världens vanligaste sprittyper och kommer ursprungligen från Västindien.

Vad kan man dricka till rom?

Rom, precis som med whiskey, kan man dricka med is eller vatten. Vatten spär ut rommen men slätar också ut smaken, men kan vara en idé att prova om du tycker att en rom känns smörigt fet. Men tänk på att det finns många olika typer och smaker av rom.

Vad är skillnaden mellan rom Industrielle och Rhum Agricole?

Rom, allmänt Jäst tillsätts till melassen som sedan jäses och destilleras. Denna rom typ kallas i de franskspråkiga delarna av Västindien för rhum industrielle. Rom kan även i vissa fall framställas ur den rena sockerrörssaften. Denna rom kallas i de franska delarna av Västindien för rhum agricole.

Hur utvinner man rom?

Rom tillverkas av sockerrör. Antingen av sockerrörssaft eller av melass, vilket är en restprodukt vid sockerframställning. Till största delen kolonndestilleras rom. Ett annat sätt att destillera är i en enkelpanna, (pot still), vilket ofta ger en kraftigare smakupplevelse då alla smaker och ämnen finns kvar i brygden.

Vilka glas passar till rom?

Konjaksglas. Konjaksglas med sin rymliga kupa passar utmärkt som romglas. Är ett glas som oftast finns på restaurang så du kan be att få romen serverad i detta glas om de inte har någon annat glas som du tycker passar.

Vad kallas en spritdryck framställd av sockerrör frukt ris melass?

Rom (spritdryck)[redigera | redigera wikitext] Rom är en destillerad spritdryck som görs av jäst sockerrörssaft eller av melass från sockerrör. Rom är världens vanligaste sprittyp och härstammar i sin moderna form från Västindien.

Vilken typ av Rom används till största delen för Drinkblandning?

Rom dricks i regel i longdrinks och cocktails. Ofta är ljus rom designad för att blandas till drinkar, medan mörk rom kan vara så karaktärsfull att den med fördel bör serveras som den är. Dock kan såväl ljus rom som mörk användas i drinkar eller njutas som den är.

Relaterade inlägg: