Hur tar man bort vissna blommor på Hortensia?

Innehållsförteckning

Hur tar man bort vissna blommor på Hortensia?

Hur tar man bort vissna blommor på Hortensia?

Bäst tid att ta bort vissna blommor På våren, när det inte längre är någon risk för nattfrost/minusgrader, passar det bäst att klippa bort vissna blommor. Klipp bort blommorna direkt under blomställningen, precis ovanför de nya knopparna. De gamla blommorna har då skyddat de nya knopparna under vintern.

Varför vissnar min Hortensia?

Det viktigaste är att ge hortensian tillräckligt med vatten, utan att dränka den. En planta som vissnat ned är nästan omöjlig att få fin igen. ... Varje gång du vattnar i krukan häller du en skvätt på svampen, då håller sig oasisen fuktig och hortensian kan suga i sig av den.

Vad vill hortensia ha för jord?

Se till att använda dig av särskild hortensia- eller rhododendronjord, gärna blandat med lite torv. Placera hortensian på en plats där den får ljus men ändå är halvskuggigt, och se till att undvika platser med alltför hög värme eller direkt solljus. Vattna rikligt i gropen, eller krukan innan du sätter ner plantan.

När klippa bort Hortensiablommor?

Klipp gärna bort de vissna hortnsiablommorna. Klipp under blomklasen just ovanpå nästa bladpar, så växer det ut nya blad och eventuellt även knoppar där sedan.

Hur tar man bort vissna blommor på rhododendron?

Odla svarar: Efter blomningen på sommaren knipsar man bort det utblommade blomsnafset med fingrarna, man klipper inte. Intill snafset kommer det ju nya knoppar som ska vara kvar, så man får vara försiktig så man inte skadar dem.

Varför hänger Hortensian?

”Bladen och blommorna börjar hänga. Om det har gått för lång tid utan vatten kan det ibland vara försent att rädda plantan. Har det varit en varm dag så förlorar plantan mycket fukt, därför är det viktigt att vattna i slutet av dagen så att den kan återhämta sig igen.”

Hur får jag min hortensia att blomma om?

Klipp av vissna blommor och döda grenar på våren. De skott som kom förra året ska du låta vara, det är där nya blommor bildas. Vipphortensia, Hydrangea paniculata, kallas också syrenhortensia. Den räknas som en av de mer härdiga och många sorter klarar sig upp till zon 5.

Relaterade inlägg: