Vad trodde man på i Rom?

Innehållsförteckning

Vad trodde man på i Rom?

Vad trodde man på i Rom?

I den romerska mytologin var Jupiter, himlens och ljusets härskare, den högsta guden. Andra viktiga gudar var krigsguden Mars, havets gud Neptunus, underjordens härskare Pluto och kärlekens gudinna Venus.

Vilka kunde tjänstgöra i den romerska armén?

Arméns organisation Soldater till häst (kavalleri) spelade en liten roll och användes mest för spaning, eskort och för att förfölja flyende fiendesoldater. Det romerska infanteriet var organiserat i legioner. Under sista århundradet f.Kr bestod en legion av omkring 5 000 man.

Vilka var Roms grundare Enligt den romerska mytologin?

Så blev det känt till vilken släkt de hade sin börd, och att de hette Romulus och Remus. Kring floden Tibern fanns vid den här tiden sju större kullar. Romulus och Remus byggde en stad, Rom, på en av dessa kullar.

Vad hette den romerska religionen?

Kulten byggde på ett fördrag mellan gudomen och människorna. Guden ska ha offer och ger välgärningar tillbaka. De kända romerska spelen sågs som riter för att vinna gudarnas gunst. De nutida anhängarna kallar den romerska religionen för Religio Romana.

Vem skapade den romerska Yrkesarmén?

Det fanns inte längre tillräckligt med självägande bönder att rekrytera, de som tidigare utgjort stommen i de romerska legionerna. För att råda bot på detta genomdrev den inflytelserike Gaius Marius, som var både general och konsul i Rom, omfattande reformer och skapade en yrkesarmé cirka 107 f Kr.

Vad var en romersk soldat utrustad med?

Soldaterna var beväpnade med Hasta, en sorts långa stötspjut, samt hjälm, sköld och vilken rustning soldaten i fråga hade råd med. Den romerska spjutfalangen delade både problem och styrkor med sin grekiska motsvarighet.

Relaterade inlägg: