När vilar Orkide?

Innehållsförteckning

När vilar Orkide?

När vilar Orkide?

Orkidéer vill ha regelbunden vattning när de växer och sparsam när de vilar. Ge dina orkidéer gödning med orkidégödning eller en vanlig blomgödning i 1/5 dos ungefär en gång i veckan medan de växer. Orkidéer vill stå på en ljus plats på vintern och skyddade mot direkt sol på sommaren för att förhindra svedda blad.

När ska man klippa ner orkidéer?

Beskärning. När orkideen blommat färdigt ramlar blommorna av stängeln. Om stängeln då blir torr och brun kan den klippas av, men fortsätter den att vara grön så kommer det ofta nya blommor på samma stängel. Det kan också växa ut nya små plantor på stängeln som man då kan klippa av och plantera.

Hur ofta ska man vattna en blommande orkidé?

Vatten får aldrig bli stående på fatet. Låt sedan komposten torka upp innan nästa vattning. Det brukar röra sig om en gång i veckan till var tionde dag. Vattna dina orkidéer oftare under sommaren och om de står ljust.

Hur ofta vattna orkidé vinter?

Dessa blommor är väldigt resistenta mot torka och klarar sig länge utan vatten. Ett vanligt misstag är att övervattna orkidéer. Under vintermånaderna kan du till och med vattna en gång varannan månad. Om du vill tillsätta näring till din orkidé kan du köpa speciell orkidénäring hos din florist.

Relaterade inlägg: