Vad gör man med husdjur som dött?

Innehållsförteckning

Vad gör man med husdjur som dött?

Vad gör man med husdjur som dött?

Om din katt/hund har dött kan du begrava den på den egna tomten. I de fall du inte har någon egen tomt, eller tycker att något annat ställe är bättre, kan du också begrava den på en annan fastighet om du har fått lov av berörd fastighetsägare. Ett annat alternativ är att låta kremera sällskapsdjuret.

Får man gräva ner sin hund?

Sällskapsdjur. Du får gräva ner döda sällskapsdjur som marsvin, kaniner, katter och små hundar på egen mark, om du gräver graven så pass djup att vilda djur hindras från att gräva upp kroppen. Det måste också vara ett tillräckligt avstånd till vattentäkter, granntomter, vattendrag och andra känsliga objekt.

Vad händer med ens djur när man dör?

Vad som ska hända med husdjuret därefter bestämmer arvingarna eller, om det finns ett testamente, testamentstagarna. Ibland blir det tillfälliga hemmet permanent, ibland får djuret en annan ägare. Svaret är alltså att även om det inte finns några anhöriga så brukar det ändå ordna sig så att husdjuret får ett nytt hem.

Vad ska man göra med en död katt?

Veterinären kan då ta hand om kroppen. Om man inte har möjlighet att ta med sig katten kan man märka ut platsen på något sätt och ringa djurambulans eller polis och höra om dom kan hämta katten. Det kan även finnas andra som har det uppdraget i vissa kommuner.

När hunden dör hemma?

Om din hund dör hemma måste du ta hand om hundens kropp. Du måste bestämma dig för om du vill ta hand om kroppen själv eller lämna den för kremering. Den första person du bör kontakta är din veterinär. ... Finns det ett speciellt djurkrematorium i närheten kan de eventuellt erbjuda möjlighet att hämta din hund.

Får man begrava sitt husdjur i trädgården?

Man får begrava små husdjur på egen gård med markägarens tillstånd. ... Mindre djur som katter, hundar, marsvin med mera räknas till djur som man med markägarens tillstånd får begrava i egen trädgård, däremot är det inte okej med en häst till exempel. Polle får man inte begrava i trädgården ens med markägarens samtycke.

Får man gräva ner husdjur?

biodling som får grävas ner För vissa typer av döda djur och slaktbiprodukter ligger tillståndet för nedgrävning i Jordbruksverkets föreskrifter där det anges att nedgrävning är tillåtet. 8 I andra fall krävs det särskilt tillstånd från Jordbruksverket i form av ett individuellt utformat beslut.

Hur kommer man över en död hund?

Det är viktigt att försöka lägga undan sina egna känslor, våga se sitt djur och vad som är bäst för djuret. Om du har svårt att bedöma när tiden är kommen är det bra att rådgöra med din veterinär. Om du orkar är det bra att vara med när djuret somnar in. Ha gärna med dig en familjemedlem eller vän som kan stötta dig.

Relaterade inlägg: