Varför laga stenskott?

Innehållsförteckning

Varför laga stenskott?

Varför laga stenskott?

Ett stenskott kan vara början till en spricka i vindrutan. Därför är det viktigt att laga stenskottet så snabbt som möjligt, annars kan det hända att du måste byta hela vindrutan. Ett stenskott är en skada i vindrutan som kan leda till att hela rutan spricker.

Vad gör man om man får stenskott?

När du fått ett stenskott på din bilruta ska du kontakta en av våra samarbetspartners Carglass eller Ryds Bilglas och boka lagning. Gör det direkt så att inte sprickan blir större.

Vilka stenskott går att laga?

Stenskott upp till 3 cm brukar man normalt kunna reparera. Är skadan större krävs i regel ett rutbyte. Hur mycket kostar det att byta vindrutan när man har försäkring? Det beror på vilket försäkringsbolag och vilken bilmodell du har.

Är det vanligt med stenskott?

Faktum är att antalet stenskott ökat kraftigt de senaste 20 åren, det visar en undersökning som försäkringsbolaget If har gjort. 1997 rapporterades 163.000 glasskador in till försäkringsbolagen. ... Sprucken vindruta till följd av stenskott är en av de vanligaste skadorna som rapporteras in till försäkringsbolagen.

Hur snabbt ska man laga stenskott?

En smart idé är att laga stenskottet så fort som möjligt efter att man upptäckt skadan. Om man väntar för länge riskerar skadan att utveckla sig till en spricka som gör att man tvingas byta ut hela rutan istället. Om du råkat ut för ett stenskott kan du boka en tid hos Carglass® redan idag.

När spricker stenskott?

Ett stenskott kan få vindrutan att spricka och det beror ofta på temperaturskillnader som får spänningen i rutan att öka. Att du kör på en ojämn väg kan också orsaka en spricka. Sprickor i vindrutor lagas inte av säkerhetsskäl utan har du en spricka måste hela rutan bytas ut.

Vad kostar de att laga stenskott?

Kundbetyg
FörsäkringsbolagLaga stenskottByta vindruta
Tre Kronor0 kr1500 kr
Trygg-Hansa100 kr per stenskott1500 kr*
Vardia200 kr per stenskott1500 kr
Volvia200 kr1600 kr

Relaterade inlägg: