Vad är störande ljud?

Innehållsförteckning

Vad är störande ljud?

Vad är störande ljud?

Störande ljud ska undvikas vardagar mellan kl. 22.00 till 07.00, helgdagar 23.00 till 09:00. Till detta räknas högljudda skrik, hög volym på musikanläggning, TV, Fester, mm. Fester och evenemang som kan antas hålla på under dessa tider skall föraviseras övriga boende som kan tänkas störas av det.

Vad kan störningsjouren göra?

Ofta har hyresvärdarna en störningsjour som du och de övriga hyresgästerna kan ringa för att få hjälp. Störningsjouren rycker ut och pratar med störande grannar, ger värden en skriftlig förklaring om vad som hänt och ställer upp och vittnar om händelsen går så långt som till domstol.

Kan man anmäla en granne?

Anmäla störande grannar till polisen Rör det sig om bråk eller om du känner oro kan du vända dig till polisen eller socialtjänsten. Det gäller även om det rör sig om allvarligare fall av hänsynslöst beteende som faller in under ofredande.

Får man störa sina grannar?

- Det är klart att man inte får störa sina grannar hur mycket som helst. Men reglerna är inte så tydliga. Det finns exempelvis ingen lagstiftning som anger när du får klippa gräsmattan, spela hög musik eller renovera ditt hus, säger Karin Hägglöf, förbundsjurist på Villaägarna.

Hur mycket ljud ska man tåla?

Riktvärden för buller inomhus, gäller för bostadsrum som till exempel sovrum: Maximalt ljud 45 dBA. Ekvivalent ljud 30 dBA. Ljud med hörbara tonkomponenter 25 dBA.

Hur länge får man vara högljudd?

Du ska alltid undvika att störa dina grannar. Avstå från högljudda aktiviteter klockan 20.00–07.00 på vardagar och 20.00–10.00 under helger och helgdagar. Undvik störande vattenspolning alla dagar klockan 23.00–06.00.

Relaterade inlägg: