Vad gör jag när jag blivit antagen?

Innehållsförteckning

Vad gör jag när jag blivit antagen?

Vad gör jag när jag blivit antagen?

Ska jag svara? Om du har blivit antagen och vill ha din plats eller vill stå kvar som reserv behöver du inte svara. Om du är antagen eller reservplacerad men inte längre är intresserad av din plats kan du lämna återbud på Mina sidor. Gå till Prioritera - tänk på ordningen för mer information om hur du ordnar dina val.

Kan antagningsbeskedet komma tidigare?

Inför höstterminen 2018 har UHR tillsammans med flera högskolor och universitet skapat en ny antagningsomgång för yrkesverksamma personer som vill vidareutbilda sig. Den nya antagningsomgången innebär tidigare antagningsbesked än vanligt. Anmälan stänger 15 mars.

Vad händer om man inte kommer på uppropet?

Om du blivit reservplacerad måste du tacka ja för att behålla din plats. Du kan bli erbjuden en plats på utbildningen i andra urvalet, eller när som helst fram till terminsstart om någon som är antagen lämnar återbud eller inte dyker upp på uppropet.

Vad händer om man inte blir antagen till universitet?

Om du ändå inte kommer in, är det inte så konstigt. Sök till vårterminen 2018 istället, då antagningspoängen är aningen lägre, skriv Högskoleprovet, plugga upp dig på Komvux, sök via PIL. Eller backpacka i Sydostasien för att hitta dig själv.

När får man veta om man kommer in som reserv?

Hur och när du får besked Du kan bli antagen som reserv när som helst efter urvalet (efter urval 2 om du har sökt en utbildning i en antagningsomgång som har två urval). Om du blir antagen får du besked om det via e-post från antagning.se.

Vad händer om man inte svarar på Gymnasieantagningen?

Vid reservantagningarna prövas du till utbildningar som du står som reserv till. Om du inte svarar på ditt antagningsbesked ses det som om att du tackar ja till din antagna plats men att du vill stå kvar som reserv till högre rankade val.

När får man svar från antagning?

Alla papper ska vara hos Antagningsservice senast 3 maj. Läs mer under Anmälnings- och studieavgifter....Höstterminen 2022.
DatumViktigt att veta
3 majSista dag att betala anmälningsavgift eller styrka avgiftsbefrielse*
April-juniKontrolluppgifter
21 juniSista kompletteringsdag**
12 juliAntagningsbesked med svarskrav

Vilken tid får man besked om antagning?

Höstterminen 2022
Master's, First admission roundBachelor's + Master's Second admission round
Antagningsbesked7 april12 juli
Sista svarsdagHögskolan kontaktar dig om du måste svara.22 juli här på Antagning.se
Andra antagningsbeskedetInget28 juli
Terminstartaugusti/ septemberaugusti/ september

Vilken tid kommer andra antagningsbeskedet 2021?

Den 22 december 2021 kommer det andra antagningsbeskedet och du får då reda på om du är antagen eller reservplacerad. Du behöver inte svara på det andra antagningsbeskedet! Det är bra att hålla koll på dina meddelanden på antagning.se. Där får du information om upprop och registrering.

Relaterade inlägg: