Får man slänga jord på återvinningscentralen?

Innehållsförteckning

Får man slänga jord på återvinningscentralen?

Får man slänga jord på återvinningscentralen?

Jord. Här kan du lägga ren jord.

I vilken container ska du slänga ett fönster med karm och glas?

Glas, Porslin, Mineralull På återvinningscentralerna i Lit och Brunflo ska glas, porslin, och mineralull läggas i samma container. Hit ska både den trasiga tillbringaren av glas, speglar porslin, tegel, kakel och klinker och fönster läggas.

Var slänger jag gasolflaskor?

Gasoltuber klassas alltid som miljöfarligt avfall och måste hanteras därefter. Det innebär att du kan lämna den på sorteringsgårdar, men allra helst lämnar du din gasoltub till återförsäljaren som du köpte den av. De har nämligen skyldighet att ta hand om dem och gör det på ett miljövänligt vis.

Hur slänga jord?

En mindre mängd jord från krukväxt går bra att slänga i restavfallet (hushållssoporna). Får ej slängas i matavfallspåsen.

Var slänger man glas på återvinningscentral?

Om du har ett obrukbart dricksglas kan du slänga det i den vanliga soppåsen, större föremål och fönster- och spegelglas ska du lämna på återvinningscentralen. Om det finns vassa kanter på glaset, se till att förpacka det väl innan du slänger det i soppåsen.

Var slänga fönster?

Återbruksgalleria, tar emot alla typer av material. Om dina fönster inte duger för återbruk finns det en återvinningsstation nästgårds.

Relaterade inlägg: