Varför gör det ont i mitt ben?

Innehållsförteckning

Varför gör det ont i mitt ben?

Varför gör det ont i mitt ben?

Vanliga symptom Värk i benen kan vara en sjukdom som kallas kärlkramp, som ger en krampartad smärta i vaderna. Rökning och hög ålder är oftast de vanligaste orsakerna till att man drabbas av kärlkramp. Svullnad i vaden, rodnad och smärta i benet kan bero på att du har fått en blodpropp.

Hur känns växtvärk i benen?

Följande symtom är vanliga vid växtvärk: Det gör ont i låren, underbenen eller runt knäna. Det gör ont på kvällen eller natten. Det gör oftast ont i båda benen, men det kan variera från sida till sida.

Har ont i vaderna?

Smärta i vaden kan bero på olika anledningar och är oftast ett ofarligt tillstånd. Den vanligaste orsaken till att du får ont i vaderna kan vara överansträngning eller en sträckning. Det kan uppstå efter till exempel löpning eller bollsporter. Förutom smärta kan du även uppleva kramp och stelhet i vaden.

Har ont i vaden?

Smärta i vaden kan bero på flera olika saker. Ofta rör det sig om något ofarligt, som en sträckning eller överbelastning. Då smärtan i vissa fall kan tyda på exempelvis en blodpropp är det dock viktigt att hålla koll på symptomen.

Har du ont i benen när du vilar?

  • Det är också vanligt att musklerna känns stela och svaga. Smärta när du vilar är tecken på att sjukdomen förvärrats. Blodflödet i benen är sämre om du har ont i underbenen eller fötterna även när du vilar, särskilt när du ligger ner. Det är ett tecken på att sjukdomen har förvärrats.

Vad kan du göra med smärtor i benen när du promenerar?

  • Andra sjukdomar som inte har med blodflödet att göra kan ge liknande symtom med smärtor i benen, till exempel artros i en höft eller ett knä, eller ryggsjukdomar som spinal stenosoch diskbråck med ischias. Smärtor i benen vid de här tillstånden kan också uppstå eller förvärras när du promenerar.

Varför har du ont på framsidan av underbenet?

  • En av de vanligaste anledningarna som vi stöter på i vårt arbete är att patienter kommer till oss med ont på framsidan av underbenet. Ofta har smärtan uppkommit efter att patienten har sprungit eller gått mer än vanligt. Om du har en sådan smärta har du troligtvis belastat dina ben mer än vanligt och då fått en överbelastningsskada.

Relaterade inlägg: