Vad gör dig till en bra polis?

Innehållsförteckning

Vad gör dig till en bra polis?

Vad gör dig till en bra polis?

Du måste ha förmågan att kunna släppa jobbet och händelser som starkt påverkat dig när du kommer hem. Jag tycker också det är viktigt att du förstår att polisarbetet inte bara innebär att patrullera runt på gatorna och bli mottagen som en hjälte.

Vilka egenskaper krävs för att bli polis?

I kompetensprofilen framhålls åtta kärnegenskaper som är viktigast för att lyckas i yrket: personlig mognad, lyhördhet, flexibilitet, engagemang, ansvarsfullhet, tålamod, noggrannhet och förmåga att kommunicera. – Egenskaperna ska utgöra grunden för vad som menas med begreppet lämplighet för polisyrket.

Måste man jobba i yttre tjänst som polis?

L vill återinföra regeln inom Polismyndigheten där examinerade poliser ska arbeta ute i yttre tjänst ett visst antal år innan man får gå in till polisstationen och inre tjänst. ... Tidigare var man tvungen att arbeta i fem år i yttre tjänst, men den regeln togs bort.

Hur ser framtiden ut för polisyrket?

I framtiden kommer dessa tester och samma fast uppdaterad utbildning fortfarande vara aktuell. Den enda skillnaden kan vara om man kommer på nya metoder eller material att använda för att klara av sitt yrke så behöver man bli utbildad för att använda dessa.

Vad innebär Polismans tecken?

  • Polismans tecken, anger att trafikanter i den färdriktning som tecknet visar får fortsätta framåt. Tecknet ges med en vinkande rörelse i färdriktningen.

Vad är en polisutbildning?

  • Arbetet som polis kräver kunskap och kompetens inom många olika områden. Utbildningen är därför problembaserad och integrerar olika kunskapsområden. Den är inriktad på polisens uppdrag, regelverk och metoder. Polisutbildningen innefattar fem terminer, varav sex månader är praktik, en så kallad aspirantutbildning.

Vad krävs för att bli antagen till polisutbildningen?

  • Antagningskrav. För att bli antagen till polisutbildningen måste du uppfylla alla antagningskrav. En viktig del är att at du bedöms ha rätt egenskaper för polisyrket. Svensk medborgare. 18 år, du måste ha fyllt 18 år när du ansöker. Giltigt svenskt körkort (B-behörighet), ej automat. Grundläggande behörighet.

Relaterade inlägg: