När tar man in robotgräsklipparen för vintern?

Innehållsförteckning

När tar man in robotgräsklipparen för vintern?

När tar man in robotgräsklipparen för vintern?

Säsongen för robotgräsklippare börjar lida mot sitt slut och så fort det blir frost och minusgrader är det dags att plocka in din maskin för vinterförvaring.

Hur förvarar jag min robotgräsklippare över vintern?

Det är också viktigt att du förvarar den i en torr miljö med temperatur över fryspunkten. Smutsiga robotgräsklippare som förvaras i kalla och fuktiga miljöer kommer att få en betydligt kortare livslängd. Det rekommenderas starkt att du också förvarar laddstationen inomhus under vintern.

Hur laddar man Automower på vintern?

Gör så här:

  1. All laddning av batteriet ska ske i en frostfri miljö (mer än 0 °C)
  2. Ställ klipparen i laddstationen och slå på huvudströmbrytaren på klipparen.
  3. Luckan till kontrollpanelen ska vara öppen då batteriet laddas (då lämnar inte klipparen laddstationen när laddningen är klar)
  4. Ladda minst en timme.

Hur ofta serva robotgräsklippare?

Bör en robotgräsklippare servas årligen? Med tanke på inköpspriset är det värt att årligen genomföra en service av sin robotgräsklippare. Den kommer då i längden ge bättre resultat och hålla längre.

När tar man ut robotgräsklippare?

Många låter robotgräsklipparen vila helt minst två dagar i veckan, det mår gräset bra av. Låter man dessutom roboten få sovmorgon och börja klippa efter det att eventuell dagg har försvunnit hålls klipparen och laddstationen renare från gräsklipp.

När ska man ta in sin robotgräsklippare?

Maj. Nu får du äntligen ta fram din gräsklippare. När gräset börjar bli långt, över 5 cm, är det dags att klippa din gräsmatta. I början av säsongen växer gräsmattan som mest och då bör den klippas 1-2 gånger i veckan.

När sätta igång robotgräsklippare?

Våren är här och äntligen är det dags för LOOPOs robotgräsklippare att sätta igång arbetet igen. Men först är det viktigt att kontrollera skärytan på knivarna så att det inte finns rost eller att de blivit slöa, är de så byt ut dem. Du kan göra det själv eller ta klipparen till en specialist som kan utföra arbetet.

Hur tvättar man en robotgräsklippare?

Så här rengör du din robotgräsklippare: Håll upp robotgräsklipparen så att du kommer åt undersidan. Borsta bort gräsrester och annat från knivdisken och knivarna med en mjuk borste. Borsta även bort smuts och skräp från hjulen. Rotera dem löpande så att hela hjulet är rent när du är färdig.

Varför laddar inte min Automower?

Orsak: Fel på kretskortet eller felaktig ström-källa till laddstationen. Åtgärd: Felet bör av-hjälpas av en auktoriserad service-tekniker Något i laddstationen behöver bytas. Kom in med laddstationen till din närmaste butik eller kontakta oss.

Hur ofta byta batteri robotgräsklippare?

Vanligtvis håller ett originalbatteri i 5-6 säsonger. Det beror givetvis på hur ofta robotgräsklipparen arbetar. Om den klipper många timmar per dygn sliter det hårdare på batteriet. Att byta batteriet är en enkel åtgärd och kräver inga specialverktyg.

Relaterade inlägg: