Hur ofta trimmar man en hund?

Innehållsförteckning

Hur ofta trimmar man en hund?

Hur ofta trimmar man en hund?

Hundens päls bör trimmas minst ett par gånger om året och hunden badas någon gång i månaden. Raser med underull bör skrapas med en underullsskrapa.

Varför trimma hund?

En välskött päls som trimmas regelbundet står emot väta mycket bättre och blir inte lika lätt smutsig. Blir pälsen för lång blir det en bena över ryggen och regnet kan tränga in till underullen. Givetvis ska hundar bada när de är smutsiga.

Hur mycket kostar det att trimma en hund?

Vid avrakning före bad på grund av tovig päls tillägg 100-300kr för en mini/liten ras och 300-500kr för en mellan/stor ras. Mini besök (perfekt mellan friseringar): Inkluderar kloklippning, bad, fön, hygienklippning, klippning vid ögon, runt och under tassar. Gäller hundar med max 3cm päls.

Vad kostar det att trimma hund?

Vardags Trimning
TjänstTim Pris*
om det tar längre tid än 1. 5 tim150 kr/30 min
Mellan - Dvärgschnauzer, cairn terrier m fl900 kr fast pris +
om det tar längre tid än 1. 5 tim150-200 kr/30 min
Stor - mellan schnauzer mfl1100 kr fast pris +

Hur ofta ska man klippa hundens päls?

Generellt så är intervallerna 4-6 veckor för vissa, 8-10 veckor för andra. Går det längre än så riskerar pälsen gå överstyr och många hundar får tovor om det går för lång tid mellan klippningarna. Vilket är väldigt synd då de flesta vill ha en lite längre päls, som är mysigt, och sedan för att tovor gör ont.

Har lagotto underull?

Lagotton har som regel gott om underull, gammal ull faller inte till golvet som hos många andra raser utan fastnar istället i de lockiga täckhåren och bildar tovor. För mycket tovor är obekvämt och kan vara smärtsamt för hunden. Dessa tovor måste med jämna mellanrum redas ut, antingen med kam, pudelkarda eller tovskär.

Relaterade inlägg: