Vad gör man med övergiven katt?

Innehållsförteckning

Vad gör man med övergiven katt?

Vad gör man med övergiven katt?

Om katten inte är märkt och du tror att den är övergiven ska du kontakta länsstyrelsen. Utanför dagtid kan du kontakta polisen som kan besluta om katten ska omhändertas. Polisen kontrollerar då om katten till utseendet och märkning stämmer överens med en som blivit förlustanmäld.

Kan inte ta hand om min katt?

Det man kan göra är att direkt man vet att man har en katt eller flera som behöver omplaceras är att man kontaktar ett (gärna flera) katthem och hör sig för om man kan få sätta katterna på deras kölista. Det brukar alltid vara kö in så man ska vara förberedd att det kan ta en tid.

Hur kan man kolla om en katt är Chippad?

Om katten inte har någon tatuering Ett chip sitter vanligen under huden mellan skulderbladen på katten och är inte synligt med blotta ögat. För att kunna få reda på ett chipnummer så måste man komma i kontakt med någon som har en chipavläsare, till exempel polisen, veterinär, djurhem.

Vad ska man ge en övergiven kattunge?

Om ungarna är 3 veckor så kan du så fort som möjligt ge dom lite blötmat. Gourmet Mousse brukar fungera och blanda gärna ut det med lite vatten. Om du har någon blötmat hemma till katter så mosa det riktigt och försök att mata dom med det ibland har man turen att dom äter själv av det.

Vad ska man göra om man ser en hemlös katt?

Har du inte möjlighet att själv ta dig an kattenska du kontakta polisen, som i sin tur avgör om den ska placeras på ett katthem.

Får man ge bort katter?

Enligt djurskyddslagen ska du som är djurägare se till att ditt djur sköts om, mår bra och inte är till besvär för andra. Det är också straffbart att överge djur. Ändå är det vissa djur, framförallt katter, som lämnas åt sitt eget öde. - Katter utan ägare far ofta mycket illa.

Vad gör jag när min katt dör?

Om din katt/hund har dött kan du begrava den på den egna tomten. I de fall du inte har någon egen tomt, eller tycker att något annat ställe är bättre, kan du också begrava den på en annan fastighet om du har fått lov av berörd fastighetsägare. Ett annat alternativ är att låta kremera sällskapsdjuret.

Vart sätter man chippet på katten?

Mikrochip injiceras vanligen under huden i nacken på djuret. Sedan kontrolleras chipet med en chipavläsare. Avläsare finns hos bland annat veterinärer, polis och tull. Alla resande hundar, katter och illrar måste vara chipmärkta för att få resa utanför Sveriges gränser.

Relaterade inlägg: