Vad händer om man råkar swisha fel person?

Innehållsförteckning

Vad händer om man råkar swisha fel person?

Vad händer om man råkar swisha fel person?

Jag har råkat swisha till fel mobilnummer, hur får jag pengarna tillbaka? Du ska alltid kontakta personen som har fått betalningen för att be hen skicka tillbaka dina pengar. Om det inte fungerar kan du kontakta din bank. Får du ändå inte tillbaka dina pengar kan du polisanmäla händelsen.

Kan man ångra en Swish-betalning?

Om du råkar swisha fel mottagare så går betalningen inte att ångra. Enligt konsumenternas.se kan du aldrig återkalla en betalning som du gett din bank order om att utföra. ... Däremot kan inte banken kräva eller hämta tillbaka dina pengar.

Hur ångrar man Swish?

En skickad Swish-betalning går inte att ångra. Kontakta mottagaren om betalningen blivit felaktig, i andra hand din bank. Hur vet jag att betalningen kommer till rätt person? Namnet på mottagaren kommer visas i ditt Mobila BankID innan du godkänner betalningen.

Vad är Swish betalning?

Swish - skicka och ta emot pengar via mobilen. Swish är en betaltjänst som gör att du både kan skicka pengar och ta emot pengar från ditt bankkonto via mobiltelefonen. För att kunna swisha pengar behöver både du och den som ska ta emot pengarna vara anslutna till Swish.

Hur vet man om en person har Swish?

Du vet att pengarna har nått mottagaren när du ser bekräftelsen i appen, vilket är samtidigt som mottagaren får en notis om det i sin app. Du hittar dessutom alltid genomförda betalningar under “Historik” och på ditt bankkonto.

Kan man stoppa en betalning Swedbank?

Det går inte att ändra en betalning som är inlagd som en omgående betalning. Det går inte heller att ändra en betalning dagen innan förfallodagen.

Relaterade inlägg: