Hur funkar Skolbusskort?

Innehållsförteckning

Hur funkar Skolbusskort?

Hur funkar Skolbusskort?

Du måste ha ett giltigt skolkort med dig varje gång du reser Du måste ha en giltig läsårsbiljett på ditt skolkort som ska blippas vid varje resa. Har du glömt att ta med kortet, eller om det är borttappat eller spärrat, så får du själv betala för dina resor. Spärrade kort omhändertas av förare.

När slutar busskorten fungera Eskilstuna?

Kortet gäller i Eskilstuna kommun måndag-fredag kl 09–14. På lördagar, söndagar och röda dagar kan du åka hela trafikdygnet (exklusive nattrafik 00:00–04:00). Om bussen är sen så fungerar ändå kortet för den avgång som är lagt mellan kl 09-14. Ladda gärna på en reskassa eller andra produkter på ditt kort.

Hur länge gäller Terminskort SL?

Biljetten gäller helgfri måndag - fredag mellan klockan 04.30 och 19, under vårterminen från den 3 januari till den .

Hur skaffar man Skolbusskort?

För att kunna få skolkort så måste du uppfylla följande villkor: Färdvägen mellan folkbokföringsadressen och skolan ska vara minst 6 km. När vi mäter färdvägen mäts de närmaste bil-, cykel- och gångvägar som är naturliga och rimliga att använda.

Hur länge gäller Skolkortet Östergötland?

Om din skola eller kommun har beslutat att du har rätt till fri skolskjuts får du ett reskort som sedan automatiskt laddas med en skolbiljett för varje läsår, till och med vårterminen det år du fyller 20 år.

När slutar Skolkortet fungera vl?

Från och med den 1 januari 2021 kommer endast pendlarkort, länskort och skolkort av VL:s produkter att gälla på tåget. Det innebär att 10-resorskort och 20-resors ungdomskort slutar gälla på tåget.

Hur länge håller Skolkortet VL?

Ditt skolkort gäller från höstterminens första dag till vårterminens sista dag. Om din buss inte skulle komma och du riskerar att bli minst 20 minuter sen så har du rätt till ersättning för egen transport. Du har inte rätt till förseningsersättning då resor med skolkort är avgiftsfria resor.

Relaterade inlägg: