Hur räddar man en stickning?

Innehållsförteckning

Hur räddar man en stickning?

Hur räddar man en stickning?

Stick vänster sticka framifrån in i maskan under första maskan på höger sticka. Släpp av maskan från höger sticka och drag ut garntråden, och flytta tillbaka maskan på vänster sticka. Gör på samma sätt oavsett om det är en rät eller avig maska.

Hur lagar man en maska?

Trä in nålen genom maskan och stick den genom tyget. Översta delen av nålen är räfflad och genom att snurra på nålen kan du vira fast maskan på nålen. När maskan är fastvirad sticker du igenom hela nålen genom tyget. Maskan hamnar på andra sidan och du har både dolt den och minskat risken för att den ska gå upp mera.

Varför blir det hål i stickningen?

För att göra och sticka omslag som ska bli hål, lägg bara garnet över stickan genom att dra det mot dig (till framsidan av stickningen) och sedan över stickan, så att garnet återigen ligger på den sida av stickningen som är vänd bort från dig (baksidan). ... För det är där du vill att garnet ska vara när du stickar avigt.

Hur tar man upp en tappad maska?

Hur man plockar upp en tappad maska långt ner i arbetet

 1. Du har tappat en rätmaska mitt i din stickning och den har börjat gå flera varv ner i arbetet. ...
 2. Stick in virknålen i hela maskan som har gått ner i arbetet. ...
 3. Använd virknålen och hämta den första lösa tråd som ligger bakom maskan på nålen.

Hur broderar man på stickade plagg?

Det går att broderastickade plagg med många olika slags stygn. Använder du maskstygn så ser ytan nästan stickad ut. Det passar bra att använda sig av maskstygn istället för att sticka med flera färger samtidigt, om det är långa färghopp i en mönsterstickning eller om du bara vill ha mönster på ett ställe.

Hur lagar man en tröja?

lagar du ulltröjan

 1. Ta fram nål och tråd.
 2. Välj en tråd i liknande färg som plagget.
 3. Klipp av en tråd som är cirka 40 cm.
 4. Sy med dubbeltråd.
 5. Gör en liten knut i ena änden av tråden och klipp av kant-i-kant med knuten.
 6. Fäst tråden på baksidan vid kanten av hålet.
 7. För upp nålen vid samma punkt.
 8. Sy hålet från rätsidan.

Hur håller man strumpstickor?

Det kan vara lite krångligt till en början att hålla ordning på alla stickor, men med lite övning hittar man det sätt som passar en själv bäst. Enklast är att hålla de ”första” två stickorna tillsammans i vänster hand och den högra håller extrastickan, dvs. den du stickar med.

Hur gör man omslag vid stickning?

Garnet sitter på framsidan av stickningen (eftersom du har stickat en avigmaska). Lägg garnet över högerstickan, från framsidan till bakom stickan, och fram igen, så att du återigen kan använda det för att sticka med. Garnet bildar nu ett litet tak över högerstickan. Det är det som är ditt omslag.

Hur sticka omslaget?

Ett omslag används i spetsmönster. Ofta stickar man en hoptagning efter ett omslag, Nästa varv stickar man omslaget som en maska och på så sätt får man ett hål. Stickar man omslaget i främre maskbågen får man ett större hål. Stickar man i bakre maskbågen vrids maskan och hålet blir mindre.

Hur ökar man en maska när man stickar?

Börja med att sticka 1 rät maska som vanligt i främre maskbågen, men lyft inte av maskan från vänster sticka. Nu ska du sticka i den bakre maskbågen, utan att maskan halkar av vänster sticka. När du stickat 1 maska i den bakre maskbågen, lyft av maskan från vänster sticka.

Relaterade inlägg: