Vad ska man göra om man inte har linsvätska?

Innehållsförteckning

Vad ska man göra om man inte har linsvätska?

Vad ska man göra om man inte har linsvätska?

Däremot kanske det uppstår tillfällen då du inte har linsvätska tillgängligt och letar efter en nödlösning. Vid dessa tillfällen brukar det tipsas om att man kan förvara linserna i hemmagjord saltlösning, det vill säga vatten och koksalt.

Måste man använda linsvätska?

Oavsett om du använder färgade, bifokala eller toriska linser så finns det en gemensam nämnare i att dessa måste rengöras med hjälp av linsvätska. Något som är enkelt att komma ihåg och att utföra då man använder sig av samma typ av linsvätska vid både förvaring, desinfektion, rengöring och sköljning.

Hur kan man förvara linser?

Förvaring av linser Linserna ska förvaras i separata behållare, en för höger och en för vänster lins för att undvika förväxling, i den typ av lösning som patienten brukar använda. Hårda kontaktlinser och månadslinser förvaras under natten i avsedd linsvätska i behållare.

Hur ofta byter man månadslinser?

Om månadslinser Du använder ett par i 30 dagar och byter sedan till ett nytt par. Du tar hand om dina linser genom att rengöra dem varje kväll efter användning, och förvarar dem i linsvätska under natten.

Relaterade inlägg: