Kan man resa om passet har gått ut?

Innehållsförteckning

Kan man resa om passet har gått ut?

Kan man resa om passet har gått ut?

Om du hastigt måste resa och saknar gällande vanligt pass kan du ansöka om ett provisoriskt, tillfälligt pass som gäller för den aktuella resan, dock längst sju månader. Det är viktigt att du tar reda på om landet du ska besöka godkänner provisoriskt pass för inresa. Kontrollera med det aktuella landets ambassad.

Vad gör man om passet gått ut?

Om ditt pass eller nationella id-kort har gått ut eller går ut inom en nära tid bör du i god tid boka tid för ansökan. Bokningsbara tider finns endast på polisen.se/pass. Polisen har inga andra tider än de som finns på polisen.se.

Var förnyar man passet?

Du som är svensk medborgare kan ansöka om pass eller nationellt id-kort hos polisen. Du behöver boka tid och personligen komma till passexpeditionen med en giltig id-handling.

När slutar körkortet gälla som ID handling?

Id-kort som i dag utfärdas av banker och företag, med så kallad SIS-standard, samt körkort kommer inte att gälla som statlig id-handling från 2023.

Hur snabbt får man ett provisoriskt pass?

Provisoriska pass utfärdas omedelbart och i anslutning till resan. Det går inte att boka tid för att söka provisoriskt pass. Du som ska söka pass eller nationellt id-kort i Stockholms län behöver boka tid i förväg. Det gäller inte för provisoriska pass som utfärdas omedelbart och i anslutning till resan.

Hur lång tid tar det att få sin legitimation?

Normalt tar det cirka två veckor innan id-kortet är färdigt. Om något i din ansökan måste utredas närmare kan det ta längre tid.

Relaterade inlägg: