Varför blir saften gelé?

Innehållsförteckning

Varför blir saften gelé?

Varför blir saften gelé?

Ibland kan saften bilda gelé i flaskan. Det beror på att bären har varit extra rika på pektin. Värm flaskan en stund före servering så smälter gelén.

Varför Gelear sig saft?

Om saften gelear sig kan det bero på att bären är för omogna, att man tillsatt för mycket socker eller att den kokat för länge. Koka i så fall upp den på nytt och tillsätt 2-3 dl vatten per liter saft.

Kan bli gelé eller saft?

1. Använd mogna eller lite övermogna bär till saft. Är bären omogna kan saften bli som gelé.

Kan man frysa gelé?

sila av saften Väg saften o slå den i en gryta. koka upp o ta från spisen. slå i sockret och rör tills det har smält Slå upp medetsamma i rena burkar. Denna gele går bra att frysa.

Hur använder man gul Melatin?

GUL MELATIN SKA ALLTID TILLSÄTTAS FÖRE SOCKRET! 2. Saften eller frukten kokas 1 minut, rör sedan i lite socker i taget. Koka 1 minut, beräkna koktiden från när hela massa kokar.

Hur används Atamon?

Används till sköljning av glas, burkar, flaskor etc. Blanda 1 tsk pulver eller 2 tsk flytande Atamon med 1dl varmt vatten. Torka även av kanten på burken med bomull doppat i lösningen innan du tillsluter kärlen. Oanvänd Atamon-lösning kan förvaras i tillsluten flaska.

Kan man ha syltsocker i saft?

När du kokar sylt och marmelad kan du antingen använda dig av vanligt strösocker eller syltsocker. Syltsocker innehåller pektin, och ofta även citronsyra och kaliumsorbat. Detta för att ge sylten dess konsestens och för att konservera. Många frukter och bär innehåller redan pektin naturligt.

Måste man ha konserveringsmedel i saft?

3. Konserveringsmedel. Om saften fryses behövs inga konserveringsmedel. Om saften inte förvaras i frysen kan konserveringsmedel tillsättas för att hindra jäst- och mögelsvampar att växa till.

Relaterade inlägg: