Vad gör man om man hittar ett körkort?

Innehållsförteckning

Vad gör man om man hittar ett körkort?

Vad gör man om man hittar ett körkort?

Om du hittar ditt körkort som är förlustanmält Hittar du ditt körkort kan du begära att vi ta bort din förlustanmälan, så du kan använda körkortet igen. Ring vår kundtjänst för körkortsfrågor på 0771-81 81 81 så hjälper vi dig. Om du har Mobilt BankID kan vi ta bort din förlustanmälan direkt.

Vad gör man när man tappat sitt körkort?

Körkort

  1. Borttappat körkort anmäler du till polisen i e-tjänsten för förlustanmälan.
  2. Stulet körkort anmäler du till polisen i e-tjänsten för stöld, inbrott och inbrottsförsök.
  3. Borttappat eller stulet körkort ska du även anmäla till Transportstyrelsen i e-tjänsten på Transportstyrelsens webbplats.

Vad gör man om man hittar 500 kr?

Ägaren har rätt att få tillbaka hittegodset. Ägaren ska betala hittelön, som är 10 procent av det som hittegodset är värt. med 5 tusen kronor i så är hittelönen 5 hundra kronor.

Får man behålla pengar man hittar?

All egendom som påträffas någonstans utan att rätt ägare tycks vara närvarande utgör hittegods och ska anmälas till polisen (1 § Lag om hittegods). ... Ägaren till sedeln måste betala polisen och upphittaren för skäliga kostnader för att tillvarata godset samt en skälig hittelön (3 § första stycket Lag om hittegods).

Har jag körkortet kvar?

Vad jag skulle rekommendera dig att göra är att kontakta Transportstyrelsen. Transportstyrelsen är den myndighet som beslutar om återkallelse av körkort och kan sannolikt svara på din fråga om du har kvar ditt körkort eller ej. På Transportstyrelsens hemsida hittar du deras kontaktuppgifter.

Relaterade inlägg: