Vad sägs på en borgerlig vigsel?

Innehållsförteckning

Vad sägs på en borgerlig vigsel?

Vad sägs på en borgerlig vigsel?

I anvisningarna för borgerlig vigsel nämns inte vigseltal, men det förekommer att vigselförrättaren säger några ord. Efter vigseln anteckningar vigselförättaren i ett protokoll om vigseln. Vill man ha en kyrklig välsignelse över ett borgerligt ingånget äktenskap går det bra.

Hur länge håller borgerlig vigsel?

Borgerlig vigsel är en ceremoni utan religiösa inslag då du ingår ett juridiskt giltigt äktenskap. Möjlighet till vigsel finns i Malmö stads rådhus. Ceremonin tar oftast 5 minuter och två vittnen måste vara med.

Kan man gifta sig utan vittnen?

Vittnen. Två vittnen måste vara med under vigseln. Släkt och familj kan vara vittnen. Vittnena bör dock vara minst 18 år.

Vad säger man på en borgerlig vigsel?

Jag förklarar er nu för äkta makar. När ni nu går ut i livet och åter till vardagen så minns den vilja till gemenskap, den kärlek till varandra och den aktning för varandra som ni känt i denna stund och som lett er hit. (Texten författad av Per Anders Fogelström.) Låt mig önska er lycka och välgång i ert äktenskap.

Vad krävs för att en vigsel ska vara giltig?

En svensk vigsel ska alltid föregås av en hindersprövning....Svensk vigsel i Sverige

  • vigselförrättaren är behörig att förrätta vigsel,
  • de blivande makarna samtidigt varit närvarande och samtyckt till äktenskapet samt.
  • vigselförrättaren har förklarat dem som makar.

Vem kan viga borgerligt?

7) Gifter ni er borgerligt i det kommunala vigselrummet eller på Stadshuset är vigseln gratis. Bestämmer ni er för att gifta er på ett slott eller herrgård, luftballong, hembygdsgård eller någon annan plats som ni inte äger, eller kan låna gratis tillkommer kostnaden för att hyra lokal.

Relaterade inlägg: