Vad krävs för att öppna en begravningsbyrå?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att öppna en begravningsbyrå?

Vad krävs för att öppna en begravningsbyrå?

För att en begravningsbyrå ska få bli auktoriserad av Sveriges Begravningsbyråers Förbund krävs bland annat att minst en person på byrån genomgått ett utbildningsprogram bestående av fyra interna kurser. En lämplig bakgrund för yrket kan vara arbete inom sjukvården.

Vem arrangerar begravning?

Vi arrangerar begravningar enligt alla trosinriktningar Vi på Fonus kan utforma alla typer av begravningsceremonier – borgerliga, kyrkliga eller efter någon annan trosuppfattning. Oavsett trosinriktning hjälper vi dig gärna med tips, råd och inspiration efter dina önskemål.

Varför finns begravning?

Begravning, formellt tidigare kallat jordfästning, är en ceremoni inför gravsättningen av en avliden. Se gravskick för olika former av gravar. Begravning i allmän mening är en handling där en avliden med eller utan religiösa eller världsliga ceremonier förs till och läggs i graven.

Varför betalar man begravningsavgift?

Begravningsavgift betalas av de som är folkbokförda i Sverige den 1 november året före inkomståret. ... Begravningsavgiften ska bland annat täcka kostnader för skötsel av begravningsplatser, kremering och gravsättning. Avgiften är däremot inte kopplad till enskilda personers begravningar.

Relaterade inlägg: