Vad gör man om man tappat bort körkortet?

Innehållsförteckning

Vad gör man om man tappat bort körkortet?

Vad gör man om man tappat bort körkortet?

Om ditt körkort har kommit bort eller blivit stulet ska du anmäla det till Transportstyrelsen. Transportstyrelsen skickar ut en ansökningsblankett (grundhandling) för körkortsförnyelse till den adress där du är folkbokförd. Eftersom körkortet är en id-handling ska du även anmäla till polisen om det har blivit stulet.

Vad kan medföra att ditt körkort blir återkallat moped?

Ett körkort ska återkallas om det är utfärdat på felaktiga grunder. Det kan exempelvis gälla om körkortet blivit utfärdat efter fusk vid förarprov eller på grund av att du lämnat falska uppgifter vid din ansökan.

Hur lång tid tar det för att få ett körkort?

  • Vid namnbyte skickar Transportstyrelsen automatiskt en grundhandling till den adress där du är folkbokförd. ... Vi skickar automatiskt ut en ansökningsblankett för nytt körkort (grundhandling) cirka 2-3 månader innan giltighetstiden går ut.

Hur ska du anmäla ditt körkort till Transportstyrelsen?

  • Om ditt körkort har kommit bort eller blivit stulet ska du anmäla det till Transportstyrelsen. Körkort - Förlustanmälan. Transportstyrelsen skickar ut en ansökningsblankett (grundhandling) för körkortsförnyelse till den adress där du är folkbokförd.

Hur länge ska ditt körkort förnyas?

  • Om du har körkort med bara någon eller några lägre behörigheter (AM, A1, A2, A, B eller BE) ska ditt körkort förnyas vart tionde år. Vi skickar automatiskt ut en ansökningsblankett för nytt körkort (grundhandling) cirka 2-3 månader innan giltighetstiden går ut.

Hur ska du anmäla ditt körkort till polisen?

  • Om ditt körkort har kommit bort eller blivit stulet ska du anmäla det till Transportstyrelsen. Körkort - Förlustanmälan. Transportstyrelsen skickar ut en ansökningsblankett (grundhandling) för körkortsförnyelse till den adress där du är folkbokförd. Eftersom körkortet är en id-handling ska du även anmäla till polisen om det har blivit stulet.

Relaterade inlägg: