Vad är en Mopedutbildning?

Innehållsförteckning

Vad är en Mopedutbildning?

Vad är en Mopedutbildning?

Vill du köra så kallad EU-moped så måste du ta ett AM-körkort. Det ger dig tillstånd att köra mopeder som ingår i klass 1. Mopeder i klass 1 får gå i max 45 km/h och måste ha en registreringsskylt. För att få ta körkortet ska du ha fyllt 15 år och genomgått en mopedutbildning hos en behörig utbildare.

När kan man börja övningsköra moped?

Mopedutbildning för AM-körkort Utbildningen består av både teori och praktiska delar så som övningskörning. För att göra de praktiska delarna ska du ha fyllt 14 år och 9 månader och ha ett körkortstillstånd. Mopedutbildningen ska ske hos en behörig utbildare och den är minst tolv timmar lång.

Hur går Mopedutbildning till?

Mopedutbildning. Utbildningen för att ta mopedkörkort består av en teoretisk del och en praktisk del. Utbildningen för mopedkörkort är minst 12 timmar lång varav minst 4 timmar är praktisk träning, där övningskörning i trafik ingår. Resten är teoretisk utbildning.

Måste man ta körlektioner för moped?

Du får bara övningsköra på en trafikskola, annars räknas det som olovlig körning. Du måste ha pluggat teorin och klarat av dom teoretiska datatesterna innan du kör mopeden så du förstår trafikkörningen. Körning på manöverbana samt i trafik sker löpande efter teorikursen.

Vad klassas som moped?

Moped är ett motorfordon på två, tre eller fyra hjul och som delas in i två klasser, moped klass I och moped klass II.

Vad krävs för att köra moped?

Vill du köra moped klass I (kallas ibland EU-moped) behöver du ett körkort som har minst behörighet AM. Har du redan tagit körkort med någon annan behörighet får du automatiskt AM på köpet och har då rätt att köra mopeden. Du får också köra om du har traktorkort som är utfärdat före den 1 oktober 2009.

När kan man börja plugga till Moppekort?

Krav för AM-körkort moped klass l Åldersgränsen för AM-behörighet är 15 år. Innan du gör ditt kunskapsprov hos oss måste du ha gått en obligatorisk mopedutbildning hos en behörig utbildare och utbildningen måste vara registrerad hos Transportstyrelsen. Utbildningen behöver vara giltig när du kommer till provet.

När kan man köra mopedbil?

Moped klass I ska vara registrerad och ha registreringsskylt monterad baktill på fordonet och vara trafikförsäkrad för att få köras. Moped klass I får inte framföras på cykelbana. För att köra moped klass I ska du ha fyllt 15 år och ha körkort klass AM.

Relaterade inlägg: