Vad gör man på lönesamtal?

Innehållsförteckning

Vad gör man på lönesamtal?

Vad gör man på lönesamtal?

Fem tips inför lönesamtalet

  1. Lista dina insatser under året. Du förhandlar bättre om du är förberedd. ...
  2. Det är ett lönesamtal – tänk igenom ditt löneanspråk. Använd Saco Lönesök för att kolla upp ditt marknadslöneläge. ...
  3. Utgå ifrån utvecklingssamtalet. ...
  4. Kom förberedd till ditt lönesamtal. ...
  5. Fråga ditt Sacoförbund.

Får Löneförslag?

Det är vanligt att du kan frågan om vad du tänkt dig för lön. Att möjlighet att ge ett första löneförslag ger dig ett visst övertag. Om du inte får någon fråga om vad du begär, så bör du på ett snyggt sätt framföra detta ändå. ... Hänvisa till din tidigare lön om den var bättre och till dina kompetenser.

Har man rätt till lönesamtal?

I lönesamtalet behöver också du få veta hur du ligger till i din utveckling och vad du kan göra för att långsiktigt kunna påverka och höja din lön. Det finns ingen lag som säger att man som anställd har rätt till regelbundna lönesamtal men många kollektivavtal har det som ett krav.

Vad ska man ha i löneökning?

När och hur mycket din lön ska justeras framgår i ditt kollektivavtal. ... Om din arbetsgivare inte är bunden till något kollektivavtal måste du själv komma överens med arbetsgivaren om när lönen ska revideras. Detta bör även finnas skrivet i anställningsavtalet.

Vad är Lönedialog?

Lönedialogen är en diskussion mellan chef och medarbetare där målet är att man kommer överens om den nya lönen. Efter lönedialogen sker diskussion mellan lönesättande chefer och lokala fackliga representanter för att se till att de är överens om fördelningen.

Hur pratar man om löneförhöjning?

Varför är du värd en löneförhöjning? Bygg din argumentation genom att ha med dig en lista över vad du åstadkommit som är över förväntan. Om du till exempel sålt för mer än budgeten, se till att visa det. Om du har fått fler och/eller mer kvalificerade uppgifter, ta upp dem som argument.

Har man rätt till löneförhöjning när man är föräldraledig?

Unionens löneavtal säger att föräldralediga ska omfattas av lönehöjning på samma villkor som övriga medarbetare. Created with Sketch. Information om vad som gäller för just din lönerevision hittar du i det löneavtal som gäller på din arbetsplats.

Relaterade inlägg: